pinterest
Slimste robotmaaier ter wereld

Slimste robotmaaier ter wereld

Husqvarna, de uitvinder van de robotmaaier, introduceert de Automower X-Line die via Amazon Alexa met spraakherkenning te bedienen is. De nieuwste technologie, gecombineerd met een optimale connectiviteit en premium design, maken de Automower van Husqvarna de slimste robotmaaier ter wereld. Dankzij het bedieningsgemak, het prachtige maairesultaat en de duurzaamheid zijn Automowers van Husqvarna de meest gebruikte in Europa.

Spraakherkenning

Je kunt het maaiprogramma van de Automower X-line eenvoudig instellen of aansturen via een app op smartphone of tablet. Nieuw is de compatibiliteit met Amazon Alexa. Dankzij de spraakherkenning kun je ook Alexa vragen om de robotmaaier aan het werk te zetten, te laten stoppen, te parkeren of informeren waar de maaier zich bevindt. Alexa antwoordt direct namens de Automower met de juiste informatie. De eerste versie is in de Engelse taal, andere talen volgen op termijn.

Dankzij de spraakherkenning kun je ook Alexa vragen om de robotmaaier aan het werk te zetten


Nieuwste technologieën

De X-line serie bestaat uit diverse modellen die allemaal gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Ze zijn standaard voorzien van onder meer gps-navigatie en ultrasone sensoren. De Automowers onthouden bijvoorbeeld precies welk deel van het gazon gemaaid is en welk deel nog niet. De Automowers trekken zich niets aan van smalle doorgangen (60 cm), oneffenheden in het gazon of hellingen van 45%.

FotoSlimste robotmaaier ter wereld

De maairoutine van de robot wordt automatisch aangepast aan de groei van het gras. Vaker maaien wanneer het warm en vochtig is en minder vaak tijdens droge en koelere periodes. Geïntegreerde sensoren herkennen obstakels op afstand. Zo worden bomen, takken en tuinbankjes omzeild maar ook katten, konijnen of egels kunnen zich veilig over het gazon bewegen. Het premium design bevat onder meer led-koplampen zodat de machine ook ’s nachts te zien is en rubberen bumpers ter voorkoming van krasjes.

Perfecte resultaten

FotoSlimste robotmaaier ter wereld
Kenmerkend voor de robotmaaiers van Husqvarna is dat ze hun werk niet in rechte banen doen. Zonder een grassprietje over te slaan bewegen ze zich kriskras over het gazon. Het resultaat is een egaal gazon zonder spoorvorming. Tijdens het maaien wordt het gras zo fijn versnipperd (mulchen) dat het bij terugval als natuurlijke gazonvoeding dient.

De Automowers doen in alle stilte hun werk en trekken zich daarbij niets aan van wind of regen. Is de accu bijna leeg? De robotmaaier gaat vanzelf naar het basisstation om op te laden. De Automower 450X, het topmodel, heeft een maaicapaciteit van 5.000 m2 per 24 uur.

Bron en beeldmateriaal: Husqvarna.com/nl/

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen