pinterest
Smullen van eigen blauwe bessen en bramen

Smullen van eigen blauwe bessen en bramen

Het tuinseizoen van 2017 belooft extra smakelijk te worden met blauwe bessen en bramen. Vanaf april is de Amerikaanse plantencollectie van BrazelBerry verkrijgbaar bij tuincentra in Nederland. De planten produceren, al vanaf hun eerste zomer opvallend veel grote vruchten. Die zijn supergezond en zitten boordevol vitamine A, B en C en antioxidanten.

Eyecatchers op balkons, terrassen of in (stads)tuinen

Door hun unieke, compacte groeivorm hebben de bladhoudende BrazelBerry-planten bovendien een hoge sierwaarde. Ze zijn een lust voor het oog en echte eyecatchers op balkons, terrassen of in (stads)tuinen. De collectie bestaat uit de blauwe bessen ‘Jelly Bean’, ‘Pink Breeze’ en ‘Peach Sorbet’ en de braam ‘Baby Cakes’.

Jelly Bean

FotoSmullen van eigen blauwe bessen en bramen

De plant ‘Jelly Bean’ (Vaccinium corymbosum ‘Jelly Bean’) heeft donkergroen blad en wordt zo’n 60 cm hoog. De talrijke, grote blauwe bessen verschijnen vanaf juni en smaken zoals Amerikaanse jelly bean-snoepjes: lekker zoet! De plant heeft in het voorjaar witte bloesem en in het najaar blad met rode puntjes. ‘Jelly Bean’ is winterhard en produceert elke zomer weer volop vruchten.

Peach Sorbet

FotoSmullen van eigen blauwe bessen en bramen

De smaak van ‘Peach Sorbet’ (Vaccinium corymbosum ‘Peach Sorbet’) is een mix van blauwe bessen met een tropisch-zoet aroma van sappige perziken. De witte bloesem kondigt in het voorjaar de ruime besvorming aan. Vanaf juni kun je de eerste bessen plukken. Het groene blad van de plant kleurt in de nazomer roodpaars. ‘Peach Sorbet’ is prima bestand tegen Nederlandse winters en wordt maximaal 80 cm hoog.

Pink Breeze

FotoSmullen van eigen blauwe bessen en bramen

Kenmerkend voor de ‘Pink Breeze’-planten (Vaccinium corymbosum ‘Pink Breeze’) zijn de bijzonder grote bessen en het diepgroene blad dat in het voorjaar een roze gloed heeft. De bloesem (maart/april) heeft een witte kleur. Vanaf juni kun je beginnen met het plukken van grote, blauwe bessen. ‘Pink Breeze’ heeft een compacte groeiwijze, wordt maximaal 90 cm hoog en is winterhard.

Baby Cake

FotoSmullen van eigen blauwe bessen en bramen

Behalve bessen bevat de BrazelBerry-collectie ook een bramenstruik met de naam ‘Baby Cake’ (Rubus fruticosus ‘Baby Cake’). Net als bij de bessenplanten verschijnen ook aan ‘Baby Cake’ veel grote vruchten. De suikerzoete bramen nodigen uit om continu te snoepen. Angst voor doornen is onnodig, de plant is stekelvrij. ‘Baby Cake’ is zeer goed bestand tegen vorst en heeft in het vroege voorjaar witte bloesem. De plant wordt ongeveer 120 cm hoog.

Eenvoudig

FotoSmullen van eigen blauwe bessen en bramen

De BrazelBerry-planten doen het goed op een zonnig plekje of in de halfschaduw. Geef regelmatig water zodat de potgrond licht vochtig blijft. Wanneer je eens per twee weken plantenvoeding toevoegt aan het gietwater wordt je beloond met een extra rijke oogst. Door de compacte vorm van de plant is snoeien bijna niet nodig. Eventueel uitstekende takken knip je gewoon weg.

Meer weten over de planten in je tuin? Kijk dan hier.


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen