pinterest
Stijlvolle oplossingen voor een schutting

Stijlvolle oplossingen voor een schutting

Een tuin omheinen doet u meestal maar één keer en daarom is het goed om alle mogelijkheden voor erfafscheiding op een rijtje te zetten. Er zijn nogal wat verschillende soorten tuinafscheidingen, zoals schuttingen, hekwerken en panelen. Ook de keuze in materiaal is groot; van hout tot beton en van gaaspanelen tot kokos en groen. Een omheining is niet alleen functioneel, maar ook zeker zo decoratief en stijlvol. Het is dan ook zaak om u goed te oriënteren, want u maakt een keuze voor langere tijd.

Houten hekken en schuttingen

Omdat houten schuttingen en hekken alle weersomstandigheden moeten doorstaan, is de keuze voor houtsoort belangrijk. Hardhout en geïmpregneerd hout zijn de meest gebruikte houtsoorten voor tuinhekken. Een houten hekwerk heeft wel onderhoud nodig en moet eens in de zoveel tijd geschilderd en geschuurd moet worden. Door goed onderhoud zorgt u ervoor dat het hek in topconditie blijft. Optimale privacy bereik je met de vurenhouten of hardhouten schuttingen en schermen. Om hout te combineren met groen, is de keuze voor een gaasscherm tussen de houten schutting snel gemaakt. Door het gaas kan prachtig een klimop  groeien.

Schuttingen van beton en hout

Schuttingen van beton hebben een lange levensduur en hebben een zeer solide constructie. Bovendien bent u jarenlang verzekerd van gemak en plezier, omdat betonschuttingen weinig onderhoud nodig hebben. Afscheidingen van beton en hout brengen veel sfeer in uw tuin. Het voordeel van dit soort schuttingen is dat ze langer meegaan dan een geheel houten schutting. Houten palen die in de grond worden geslagen hebben over het algemeen een kortere levensduur dan betonnen palen. Zien de houten schuttingdelen er niet meer zo mooi uit of wilt u gewoon wat anders dan kunt u deze vrij eenvoudig vervangen. De betonnen delen kunnen dan gewoon blijven staan.

Schuttingen van kokos

Kokosbast is een hernieuwbaar materiaal en zeer duurzaam. De stevige tuinschermen van kokosbast zijn gemaakt met aluminium-zink gaas. Door de hoge geluidsisolatie dient deze schutting ook als geluidsscherm. Overlast van verkeer, machines of burengeluid wordt sterk verminderd. Het KokoHusk scherm combineert de natuurlijke en duurzame eigenschappen van de tropische kokosnoot met de moderne en bekende gaasconstructie. De kokoshouten afscheidingen zijn 100% milieuvriendelijk, volledig recyclebaar en zijn de schermen te groot dan kunt u ze relatief eenvoudig inkorten. De schermen lenen zich prima als aanhechtingswand voor luchtwortels van klimplanten. De kokosschillen helpen daarbij nog eens als extra aanhechtingsmedium. Binnen korte tijd kan een scherm volledig begroeid zijn.

Kant & Klaar groene hagen

Om uw tuin- en erfafscheiding te voorzien van ondoorzichtig en levend groen, moet u meestal enkele jaren wachten totdat de haagplanten volgroeid zijn. De Kant & Klaar Haag is een handige oplossing: een volgroeide, groene en dichte haag, die onmiddellijk op natuurlijke wijze privacy geeft en minimale ruimte inneemt. De Kant & Klaar hagen met frame zijn professioneel gekweekt en zijn geschikt voor onmiddellijk gebruik. Het geeft de tuin meteen een volwassen uiterlijk en zorgt direct voor privacy. Een bijkomend voordeel is dat de haagpanelen in alle jaargetijden geplant kunnen worden. Er is volop keuze: diverse soorten klimop (groen en bontbladig), beuk en vuurdoorn. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen