pinterest
5X tips bij het kiezen van zonwering

5X tips bij het kiezen van zonwering

Nu het nieuwe jaar is begonnen, kunnen we ons rustig voor gaan bereiden op het buitenseizoen. Nu heb je de tijd om Inspiratie  op te doen en informatie te verzamelen, zodat je straks goed weet waar je aan begint. Ben je op zoek naar zonwering? Dan geven we je graag wat tips!

Foto5X tips bij het kiezen van zonwering
Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken voor zonwering, maar waar moet je aan denken wanneer je op zoek gaat naar een passend zonnescherm voor het huis of naar zonwering voor in de tuin of op het terras? Een goede start maak je door te inventariseren wat je nu precies wilt. Let daarbij op de volgende zaken:

1. Stel het doel vast

Het is belangrijk om eerst te bepalen wat de functie of het doel van de zonwering moet zijn. Naast bescherming tegen de zon, wil je misschien een beschut terras, of wil je de kamers in van het huis optimaal kunnen verduisteren of de lichtinval reguleren? Wanneer je de functie hebt vastgesteld kan je een selectie van producten maken op basis van de kenmerken.

2. Bepaal je budget

De prijs van zonwering hangt af van het type dat je kiest, maar ook van het oppervlak dat je wilt beschermen. Kies je voor maatwerk producten of wil je extra opties zoals elektrische bediening of een speciaal type doek? Dan moet je rekening houden met eventuele bijkomende kosten. Het is daarom aan te raden om een budget vast te stellen voordat je naar de winkel gaat.

3. Veiligheid

Zonwering dient, naast praktisch en mooi, ook veilig te zijn. De aandacht voor veiligheid is met name voor raamdecoratie producten aanzienlijk toegenomen. Laat je daarom altijd goed adviseren door de zonweringspecialist.

4. Houd rekening met het interieur

Foto5X tips bij het kiezen van zonwering

Felle kleuren of neutrale tinten? De mogelijkheden in kleuren en stijlen voor zowel de profielen als de verschillende vullingen van zonwering zijn eindeloos. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt welke uitstraling en sfeer je wilt creëren. Of je nu gaat voor tijdloos of modern, houd altijd rekening met de stijl van je woning en inrichting. Je koopt zonwering namelijk niet voor 1 seizoen, maar om jarenlang van te kunnen genieten. Op de foto: zonnescherm Luderitz van Verano

5. Waardevermeerdering

Er zijn ook zonweringoplossingen die het huis kunnen isoleren. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken. Zo bespaar je niet alleen energie, maar kan je ook de waarde van je woning aanzienlijk verhogen!

Ben je er nog niet helemaal uit? Bezoek een erkend specialist, bekijk en vergelijk de verschillende producten en laat je vakkundig adviseren!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen