pinterest
Tips om de tuin klaar te maken voor de winter

Tips om de tuin klaar te maken voor de winter

Oktober en november zijn de maanden om de tuin voor te bereiden op de naderende winter. In de herfst is het namelijk nog prima weer om lekker in de tuin te werken. We geven je wat tips over hoe jij je tuin klaar kunt maken voor de winter, hoe jij ook tijdens het gure winterweer kunt genieten van je terras en tuin en hebben een leuke tip voor creatieve tuinliefhebbers.

Winterklaar

Als je het komende voorjaar weer een kleurrijke mooie tuin wilt, is de wintervoorbereiding zeer belangrijk. We nemen hieronder wat tips met je door:

Tip 1 - Nu is het de tijd voor het planten van bloembollen. Wanneer je deze nu plant, zullen ze gaan bloeien in het voorjaar. Wat dacht je van mooie tulpen of narcissen?
Tip 2 - Daarnaast zijn er een aantal planten die niet tegen de vorst kunnen. Zolang het niet vriest hoef je deze nog niet te verplaatsen of in te pakken. Maar kijk wel vast om welke planten het gaat in jouw tuin.
Tip 3 - Ook het gazon moet worden voorbereid op de komende winter. Zolang het nog niet vriest kan het gazon nog worden gemaaid, maar wanneer het vriest is dit niet meer nodig. Verwijder daarnaast de gevallen bladeren op het gazon, zodat er geen lichtgebrek voor het gras ontstaat. Wanneer licht het gras niet kan bereiken kan je gazon namelijk geel worden. 

Beschut in de winter

FotoTips om de tuin klaar te maken voor de winter

Het is zonde om alleen in de lente en zomer gebruik te maken van je terras. Als je ook tijdens de winter van je terras wilt blijven genieten is een terrasoverkapping een zeer goede oplossing voor jouw tuin. Een terrasoverkapping biedt je namelijk bescherming en beschutting tegen onstuimige weersomstandigheden.

FotoTips om de tuin klaar te maken voor de winter

Omdat het belangrijk is dat jouw tuin is ingericht naar jouw smaak, heeft Verano® een assortiment van zes verschillende terrasoverkappingen. Houd je van modern of landelijk? Heb je een grote of kleine tuin? Er is voor elke stijl, tuin en portemonnee een passende terrasoverkapping. Vraag hieronder vrijblijvend een brochure aan en ontvang meer informatie over de terrasoverkappingen.

Vergeet de vogeltjes niet!

Wil je zittend onder je terrasoverkapping wat meer levendigheid in de tuin zien? Hang dan zelfgemaakte vetbolletjes in je tuin, zodat er de hele dag vogeltjes rondvliegen in je tuin. Deze vetbolletjes zijn makkelijk zelf te maken. Wat heb je nodig? Zorg voor een leuk kopje dat je niet meer gebruikt of een cup cake vormpje. Daarnaast heb je alleen nog vogelzaad en frituurvet nodig. Laat eerst het vet smelten in een pannetje (laat het niet koken) en meng hier vervolgens het vogelzaad door. Laat dit afkoelen en klaar!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen