pinterest
Tips voor een gezellig diner in je eigen tuin

Tips voor een gezellig diner in je eigen tuin

We mogen weer een drankje bestellen op het terras en langzamerhand weer genieten van alle restaurants. Maar we begrijpen dat het in deze periode nog wat onwennig kan zijn. Een goed alternatief is om een gezellig diner in je eigen tuin te organiseren. Gewoon met je partner, gezin of huisgenoten. Hieronder geven we 5 tips om er een geslaagde avond van te maken.

Tip 1: Zorg voor een terras met egale ondergrond

Veiligheid staat altijd voorop. Check daarom eerst of jouw terras schoon, egaal en stabiel is. Zo kun je voorkomen dat iemand struikelt of van een wiebelende stoel valt. Daarnaast is het simpelweg irritant als de eettafel op een ongelijke ondergrond staat.

Tip 2: Zet comfortabele tuinmeubelen neer

Daarna kun je een gezellige opstelling maken met de tuinmeubelen. Hoe comfortabeler de stoelen of banken, hoe beter! Overweeg om een luxe tuinset aan te schaffen of geef je huidige meubels een upgrade. Vaak kun je met een aantal zachte kussens al een aangenaam zitcomfort creëren. Zet daarnaast een grote tafel in de tuin met genoeg ruimte voor al het eten. Zet er desnoods twee naast elkaar. 

Tip 3: Kleed de tafel gezellig aan

Door de tafel mooi aan te kleden, ontstaat er direct een gezellige sfeer. Je mag dus best uitpakken met het servies en de decoratie! Vergeet daarnaast niet om een mooi kleed neer te leggen. Heb je geen zin om zo’n vies tafelkleed met wijnvlekken naderhand te wassen? Kies dan voor een tafelzeil met een leuke print of in een mooie kleur. Dit kun je heel makkelijk schoonmaken met een doekje. Een andere optie is om plakfolie aan te brengen op de tafel. Dit speciale folie kun je gebruiken op alle schone en gladde ondergronden. Kies bijvoorbeeld voor een plakfolie met houtlook om de goedkope plastic eettafel mee te pimpen. Deze luxe uitstraling brengt jouw diner naar een hoger niveau!

FotoTips voor een gezellig diner in je eigen tuin

Tip 4: Creëer sfeer met verlichting

Sfeervolle verlichting mag absoluut niet ontbreken bij een etentje in de achtertuin. Zet een aantal (nep) kaarsen op tafel, hang een LED lichtsnoer aan de terrasoverkapping of versier de bomen met gekleurde lampionnen op batterij of zonne-energie. Maak er gerust een feestje van! 

Tip 5: Kies een thema voor het diner

Om het extra speciaal te maken, kun je een thema kiezen voor het diner. Richt je bijvoorbeeld op de Italiaanse keuken, maak er een Mexicaanse avond van met bijpassende muziek of vertel iedereen dat ze chic gekleed naar buiten moeten komen. 

Veel succes & plezier!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen