pinterest
Trend, de natuur mag z'n gang gaan in 2023

Trend, de natuur mag z'n gang gaan in 2023

Dit is een heerlijke trend! In 2023 gaat de natuur de overhand krijgen. Veel groen, klimaatbestendig en duurzaam zijn de trendwoorden. Voor de tuin betekent het vooral dat de natuur de overhand krijgt en strakke vormen verdwijnen. Levend groen komt overal terug, in huis, op de veranda, het dakterras en de tuin. 

Verwilderd

FotoTrend, de natuur mag z'n gang gaan in 2023Als de natuur vrij spel krijgt, verwilderd de tuin in no time. Denk aan grillige vormen en wilde borders. Maar ook veel diversiteit door elkaar heen. Geen soort bij soort, maar een allegaartje dat mag groeien en bloeien. Daarmee wordt de tuin ook een paradijs voor bijen, vlinders en vogels. Om de global warming tegen te gaan wordt bestrating vervangen door planten of maakt plaats voor halfverharding zoals houtsnippers. Zo wordt het op warme zomerdagen in een omgeving met veel beplanting koeler dan in tuinen waar tegels liggen.

Mini jungle

FotoTrend, de natuur mag z'n gang gaan in 2023Ook op een balkon, terras of veranda kun je met deze trend meedoen. Vergroenen is hierbij het toverwoord. Zo kun je verticaal tuinieren, passende plantenbakken of speciale bakken voor aan de balustrade plaatsen. Of maak van je oude vuurschaal een plantenbak voor op het terras. Door te kiezen voor een mix van planten ontstaat er als vanzelf een ‘mini-jungle’. Gewoon proberen.

Inspiratie

FotoTrend, de natuur mag z'n gang gaan in 2023Ben je op zoek naar inspiratie, kijk dan eens bij een van de ruim 50 tuincentra in Nederland waar een Groen Klimaatplein te vinden is. Dit is ontwikkeld door Tuinbranche Nederland in samenwerking met gemeenten en waterschappen. Je vindt er slimme producten om je tuin klimaatbestendig in te richten of aan te passen door biodiversiteit te stimuleren, groene daken en watermanagement.


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen