pinterest
Trends in tuinmeubelen

Trends in tuinmeubelen

Om deze zomer lekker ontspannen in alle luxe te genieten van het buitenleven in de tuin of op het terras zijn er weer allerlei nieuwe trends in tuinmeubelen: van steigerhout tot kunststof, om te loungen of te dineren, een geschikte tuinset is er voor iedereen.  Elk jaar komen er nieuwe, prachtige, onderhoudsvriendelijke collecties bij. Eén van de belangrijkste ontwikkeling in de tuincollecties is het gebruik van nieuwe materialen.

Nieuwe materialen

De nieuwe materialen zorgen ervoor dat het tuinmeubilair een natuurlijke en warme uitstraling houdt, maar die het gemak  van kunststof geven.  De tuinmeubels zijn licht, comfortabel, onderhoudsvriendelijk en sterk. Tafelbladen met de uitstraling van hout en de voordelen van kunststof. Of tuintafels met de looks van natuursteen, maar dan vele maken lichter. Lange witte tuintafels van glasvezelversterkt polyester, waar je zelfs met twaalf personen gezellig aan kan eten, want samen eten smaakt buiten zoveel lekkerder.

FotoTrends in tuinmeubelen   FotoTrends in tuinmeubelen

 

Loungen blijft de trend

Door de outdoor collecties van 2012 wordt loungen nog leuker. Krukjes, gekleurde poefen, vrolijke zitletters  en bedrukte zitzakken flankeren de prachtig vormgegeven loungesets. Gemaakt van regendoorlatende stoffen en snel drogende schuimvulling. Zitelementen gemaakt van aluminium met zachte hoezen die bestand zijn tegen schimmel, chloor en blootstelling aan zonlicht. Of stoelen en banken  gemaakt van zacht schuim, zodat er geen kussens meer nodig zijn en je gelijk kan beginnen met genieten. Het zijn verrassend origineel vormgegeven meubels, die deze zomer een frisse wind laten waaien door onze tuinen en in veel gevallen 100% weerbestendig zijn. En er tekent zich een nieuwe trend af, die deze zomer zijn voorlopige hoogtepunt beleeft. Luxe design zonnebedden van composiet voor bij het zwembad of in de tuin. Je waant je in een luxe resort op een zonnig vakantie-eiland en dat in je eigen tuin.

FotoTrends in tuinmeubelen    FotoTrends in tuinmeubelen

Sloophout en  tuinmeubelen van teakhout

Steigerhouten tuinsets blijven ook in 2012 de trend. De natuurlijke materialen en warme kleuren geven de tuin een vriendelijke, landelijke uitstraling. Ze brengen sfeer in je tuin. De afgelopen jaren zijn steigerhouten tuinsets enorm geëvolueerd: design is een wezenlijk onderdeel geworden.  Van ligbed tot lounge(hoek)bank, van side-table tot tuintafel, hoge tafels of lage tafels, banken, plantenbakken en zelfs schitterende buitenkeukens. Alles kan met steigerhout in diverse maatvoeringen en afwerkingen. UV-en weersbestendig, waterafstotend en kleurecht. Ondanks de vele nieuwe materialen in de outdoor-collecties, blijft teakhout nog steeds een veelgebruikt materiaal. Omdat teakhout alle weersomstandigheden kan doorstaan zonder dat er rottingsverschijnselen optreden, is het bij uitstek geschikt om tuinmeubilair van te maken. Teak vergrijst onder invloed van zon en regen. De  meeste mensen vinden dit juist prachtig, maar om de originele houtkleur te behouden kan je de meubelen behandelen Teak Sealer.

Tuinkussens

De huidige generatie stoffen zit- en rugkussens hebben een zeer aangename look, feel & touch. Toch zijn ze volledig weerbestendig.  De stof is vuil- en waterafstotend en niet gevoelig voor UV-licht. De toegepaste vullingsmaterialen zijn vaak ook nog eens water- en weerbestendig, anti-bacterieel en rot- en schimmelvrij. Zo blijft je tuinmeubilair er altijd prachtig uitzien!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen