pinterest
Tuin met prijswinnende ecologische zwemvijver

Tuin met prijswinnende ecologische zwemvijver

De ecologische zwemvijver van deze prachtig aangelegde tuin in Driebergen is door branchevereniging VHG uitgeroepen tot de beste particuliere zwemvijver van 2016. De zwemvijver in de tuin van het nieuwbouwhuis in klassieke stijl is zo ontworpen, dat hij vloeiend overgaat in de bosrijke omgeving.

Tuinontwerp van nieuwbouwhuis in klassieke stijl

De vakjury was vooral onder de indruk van de "beleving" in de bekroonde tuin. ‘Je waant je in een bloemrijk Hollands waterlandschap’ zegt het juryrapport. De zwemvijver hoort bij een nieuwbouwhuis in klassieke stijl en vormt de centrale as van de tuin. Een verrassend keuze die volgens de jury uitstekend uitpakt, want het rechtlijnige concept versterkt de kracht van de beplanting. Daarbij is veel aandacht besteed aan een vloeiende overgang van zwemvijver naar tuin. 

FotoTuin met prijswinnende ecologische zwemvijver 

Volgroeide uitstraling

Ook de beplanting in het water gaat mooi – bijna onzichtbaar– over in de oeverbeplanting. Verder passen de gekozen planten goed in de bosrijke omgeving van het huis. Hoewel de tuin nog maar net is opgeleverd, heeft deze nu al een volgroeide uitstraling. De ecologische zwemvijver is gebouwd door LilyPond. De tuin werd ontworpen door Arie Tuinarchitectuur en aangelegd door Garden Vision.

FotoTuin met prijswinnende ecologische zwemvijver 

Kwaliteitsterras

Bij zo’n mooie zwemvijver hoort een kwaliteitsterras. ArieTuinarchitectuur koos daarom voor Esthec Terrace. Tuinarchitect Arie van der Hout: “De uitstraling van het composiet terrasmateriaal past uitstekend bij deze tuin. Het grote voordeel van Esthec Terrace is ook dat het leverbaar is in 7 verschillende kleuren. De kleurnuance per plank geeft het terras ook nog eens een levendige uitstraling. Esthec Terrace is daarnaast gemakkelijk te combineren met andere tuinmaterialen. Daardoor heb je als tuinarchitect veel designmogelijkheden.” 

FotoTuin met prijswinnende ecologische zwemvijver

Onderhoudsvrij en geen slipgevaar

Een belangrijk voordeel van composiet is dat het onderhoudsvrij is. Ook na jaren gebruik blijft het mooi en ziet het er niet verweerd uit zoals hout. Esthec Terrace is in tegenstelling tot hout slipvast. Van der Hout: “Niet onbelangrijk voor een zwemvijver, want het terras blijft ook in natte omstandigheden stroef. Esthec Terrace is daardoor ook goed toepasbaar op schaduwplekken. Verder heb je geen last van algengroei. Is het materiaal een keer een beetje vuil, dan kun je het gemakkelijk schoonspuiten.” Esthec Terrace is onderhoudsvrij, slipvast en comfortabel voor blote voeten
FotoTuin met prijswinnende ecologische zwemvijver

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen