pinterest
Tuinieren als een pro: deze items moet je hebben

Tuinieren als een pro: deze items moet je hebben

Tuinieren is meer dan alleen wat onkruid wieden. Vaak is het een echte hobby waar veel tijd in gaat zitten. We willen tenslotte dat de tuin er netjes uitziet. Wil je je tuinwerkzaamheden eens naar een hoger niveau tillen? Dan mogen een aantal items zeker niet ontbreken. Met de volgende spullen kun jij tuinieren als een professional!

Goede werkkleding

Professioneel tuinieren begint bij de juiste outfit. Goede werkkleding is vooral in de koude periode erg belangrijk. Het houdt je spieren warm waardoor je minder snel last krijgt van verkramping. Schaf een fijne jas aan met eventueel een bijpassende broek. Wil je liever wat meer bewegingsvrijheid? Dan is een longsleeve met een warme bodywarmer een goede optie. Als bedrijf of particulier kun je dit soort werkkleding aanschaffen via engelbert strauss. Zij verkopen werkschoenen en kleren voor zowel mannen als vrouwen. Er wordt bovendien veel aandacht besteed aan de kwaliteit, functionaliteit en modieuze uitstraling.

Werkhandschoenen met grip

Kies niet voor standaard tuinhandschoenen, maar voor goede werkhandschoenen met extra grip. Met een gladde katoenen handschoen kan het gereedschap namelijk snel uit je handen glijden. Vaak zijn de professionele werkhandschoenen verkrijgbaar in een zomer en winter variant. Hiermee kun je elk seizoen comfortabel en veilig tuinieren.

Veiligheidsbril, helm en gehoorbescherming

Ga je voor het grove werk? Dan moet je de veiligheid erg serieus nemen. Zeker als je een grote boom gaat omzagen of als je een bouwwerk gaat maken voor in de tuin. Schaf naast de goede werkkleding ook een helm, veiligheidsbril en gehoorbescherming aan.

FotoTuinieren als een pro: deze items moet je hebben

Elektrische heggenschaar

Verwissel de traditionele heggenschaar voor een elektrisch exemplaar. Hiermee bespaar je een hoop tijd en moeite. Met een ergonomisch vormgegeven heggenschaar kun je zelfs flinke rugklachten voorkomen. Het is even een investering, maar dan heb je er ook jaren plezier van. Vervang het mes zodra het bot begint te worden en de elektrische schaar is weer zo goed als nieuw. 

Krachtige grastrimmer

Iedereen met een gazon heeft wel een eenvoudige grasmaaier in de schuur staan. Toch kun je met dit apparaat lang niet bij alle lastige hoeken komen. Een krachtige grastrimmer is daarom een goede toevoeging. Je kunt het gebruiken voor de moeilijk bereikbare randen. Er zijn grastrimmers die werken op benzine, accu of netspanning. Verdiep je eens in alle voor- en nadelen en kies de trimmer die het beste past bij jouw wensen.

Goede verticuteermachine

Wil je het gazon zo goed mogelijk onderhouden? Dan mag ook een verticuteermachine niet ontbreken. Deze machine snijdt de bovenste laag van het gras door. Hiermee haal je al het mos en de oude grasresten los. Dit kun je vervolgens weghalen met een hark. Het gazon zal zich hierna herstellen en nog mooier terug groeien.

Multifunctionele strooiwagen

Met een strooiwagen kun je meststoffen, zaden en zand gelijkmatig verspreiden in de tuin. In de winter kun je het ook gebruiken om strooizout mee te verdelen. De wagen kun je eenvoudig bedienen met een handgreep.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen