pinterest
Nationaal tuinonderzoek: Nederlanders geven hun tuin gemiddeld een 8

Nationaal tuinonderzoek: Nederlanders geven hun tuin gemiddeld een 8

Sinds de eerste lockdown vertoeven we steeds meer thuis en in onze tuin, het dakterras of balkon. Alle reden voor Fonteyn, Europa's grootste outdoor mall, om een Nationaal Tuinonderzoek te houden onder 906 deelnemers. En wat blijkt, deze Nederlanders geven hun tuin gemiddeld het cijfer 8. Hoe belangrijk de tuin eigenlijk is in tijden van relatieve nood, blijkt uit het feit dat ze het afgelopen jaar meer geld uitgaven aan hun tuin dan voor Covid-19. 

De cijfers

FotoNationaal tuinonderzoek: Nederlanders geven hun tuin gemiddeld een 8

Het cijfer 8 is de gemiddelde beoordeling van de ondervraagde Nederlanders, waarbij een 10 het hoogst was. Een mooie score dus, waaruit blijkt hoe tevreden we eigenlijk zijn met onze buitenruimte. Tevens werd gevraagd hoeveel tijd zij in hun tuin besteden. De grootste groep gaf aan meer dan acht uur in de tuin door te brengen. De overige ondervraagden vertoeven 6 tot 8 uur (19,3%), 4 tot 6 uur (20,4%), 2 tot 4 uur (13,7%) of 0 tot 2 uur (4,0%) in hun tuin.

Tuinuitgaven

FotoNationaal tuinonderzoek: Nederlanders geven hun tuin gemiddeld een 8

Van de ondervraagden geeft 30,4% meer dan €500 per jaar uit aan de tuin. Een iets kleiner deel, 28,5%, besteedt tussen de €300 en €500, 31,5% spendeert tussen de €100 en €300. De kleinste groep (9,2%) besteedt minder dan €100 per jaar aan de tuin. Iets minder dan de helfst van deze mensen (49,3%) geeft aan dat zij sinds covid-19 meer besteden aan hun buitenplekje. Bijna een even groot deel (45,9%) liet weten dat ze hun tuinbestedingen niet hebben aangepast sindsdien. Ondanks de lockdown, mondkapjesplicht en het rondwarende virus kopen Nederlanders hun tuinspullen toch het liefst in een fysieke winkel. Hierbij is het tuincentrum de populairste plek.Het lijkt er dus op dat we over het algemeen onze tuinartikelen eerst in het echt willen zien en voelen in een fysieke winkel, voordat we overgaan tot aanschaf, zelfs tijdens de pandemie. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen