pinterest
Tuinplant van juni: klimfruit

Tuinplant van juni: klimfruit

Klimfruit zorgt voor een geweldige uitstraling en heeft niet veel ruimte nodig. Een pluktuin met klimfruit als bramen, frambozen, blauwe bessen en druiven gaat de hoogte in langs een muur, schutting, rek of pergola en gedijt zelfs op een balkon. Klimfruit biedt bovendien mooi blad en bloesems in de voorzomer. Door deze bijzondere eigenschappen is klimfruit gekozen tot Tuinplant van de maand juni 2018.

Er is altijd wat te beleven in de pluktuin

FotoTuinplant van juni: klimfruit

Gedurende de zomer zelf ontstaan er vruchten, die dan in de nazomer en herfst kunnen worden geoogst. Er is dus altijd wat te beleven in een pluktuin. Fruit zien groeien en uiteindelijk lekker opeten is een leuke en leerzame ervaring voor kinderen en past in de trend van willen weten waar je eten vandaan komt. Met wat je zelf niet opeet, maak je de vogels in het najaar blij.

Assortiment klimfruit

FotoTuinplant van juni: klimfruit

Het assortiment klimfruit biedt ruime keuze, speciaal geselecteerd voor juni zijn de stekelloze braam (Rubus fruticosus), framboos (Rubus idaeus), druif (Vitis vinifera) en blauwe bes (Vaccinium corymbosum, ook bekend als trosbosbes).

Door veredeling zijn ze sterker, productiever en gemakkelijker in het onderhoud dan voorheen.

Alle planten komen voor in vele verschillende variëteiten, waaronder compacte vormen die heel geschikt zijn voor plekken met weinig ruimte. Door veredeling zijn ze sterker, productiever en gemakkelijker in het onderhoud dan voorheen. Er zijn enkele speciale consumentenlabels, zoals 100% Fruit, Fit&Juicy en Big Taste Experience.

FotoTuinplant van juni: klimfruit

Veel klimfruit hoort bij de rozenfamilie. De braam groeit in heel Europa, maar ook in het Zuid-Amerikaanse hooggebergte. De framboos is eveneens een Europese klassieker en rukte sinds de 16de eeuw op vanuit Italië en Griekenland. Blauwe bessen zijn inheems in bosrijke gebieden in de oostelijke Verenigde Staten en groeien pas sinds het begin van de 20ste eeuw in Europa. Druiven hebben zich verspreid vanuit het Midden-Oosten.

Maandelijks kiest Bloemenbureau Holland in samenwerking met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant met een geweldige uitstraling of bijzondere eigenschappen om extra onder de aandacht te brengen.

Bron: mooiwatplantendoen.nl 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen