pinterest
Tuintrend 2020: smart tuinieren

Tuintrend 2020: smart tuinieren

Tuingereedschap wordt dankzij technologie steeds slimmer en dat beïnvloedt ook de manier waarop wij tuinieren in 2020. In het nieuwe tuinseizoen wordt werken in de tuin door nieuwe tuintools niet alleen gemakkelijker, maar ook menselijker. Robotmaaiers die reageren op spraak en ergonomisch gereedschap, zoals handzame draadloze apparaten met een verwisselbare accu. Hierdoor wordt tuinieren minder zwaar en kun je in minder tijd, meer resultaat boeken.

Smart tuinieren is een fijne tuintrend, die ook in jouw tuin mogelijk is met onder andere de volgende opvallende noviteiten. Laat de lente maar komen, want wij hebben er zin!

1. Grasmaaien met spraakbesturing

FotoTuintrend 2020: smart tuinieren

Robotmaaier Loopo S500 Connect - Wolf-Garten

Je hebt geen omkijken meer naar je gazon met een robotmaaier, waardoor je veel tijd overhoudt voor de andere tuinklusjes. De robotmaaier heeft niet alleen een elegant uiterlijk, het is ook een slimme en harde werker. De Loopo S500 Connect maait tot wel 180 minuten aan een stuk gazons tot 500m2, waarbij je verschillende zones kan instellen met de Smartphone app. Wil je het jezelf extra gemakkelijk maken dan kun je de maaier koppelen aan de Alexa-spraakservice van Amazon. Hiermee kun je de robotmaaier aan of uit zetten en tussentijds naar de resultaten informeren. Meer weten? lees hier praktische tips voor een groen gazon.

2. Ergonomisch tuinieren: Rol & raap

FotoTuintrend 2020: smart tuinieren

Multi-star fruit- en notencollector - Wolf Garten

Oogsten van fruit en het oprapen van noten is een fysieke klus, maar met het nieuwste tuingereedschap wordt het ergonomischer en sneller. Met de nieuwe multi-star® fruit- en notencollector kunnen appels, peren en zelfs noten moeiteloos geraapt worden. Klik de stalen mand op de multi-star steel van Wolf Garten en verzamel fruit en noten zonder te bukken door de mand over de grond te rollen. De mand van flexibele draden komt in twee maten: een voor fruit met diameter van 3,5 tot 10 cm en een voor noten en klein fruit met een doorsnede van 2,0 tot 4,5 centimeter. Je leegt de mand eenvoudig in een emmer met een bijgeleverd opzetstuk.

3. Slim tuinieren: mix & match

FotoTuintrend 2020: smart tuinieren

Lycos 40V tuinsysteem trimmer - Wolf Garten

Kleine heg en een groot gazon? Veel bomen? Iedere tuin brengt andere werkzaamheden met zich mee. Daarom heeft WOLF-Garten het nieuwe Lycos 40V tuinsysteem ontwikkeld, bestaande uit drie modellen grasmaaiers, trimmers, heggenscharen en bladblazers die allemaal werken op 1 accusysteem bestaande uit een lichte en een zwaardere accu. Zo til je nooit onnodig een grote accu terwijl je bijvoorbeeld een kleine heg moet snoeien.

De accu aangedreven gereedschappenlijn is vergelijkbaar met benzine gereedschappen als het gaat om prestaties en uithoudingsvermogen maar dankzij de accu milieuvriendelijker. Het is ook aangenaam stil tijdens gebruik en extreem duurzaam dankzij de hoogwaardige componenten. Met het Lycos 40V systeem stel je zelf samen welke apparaten het beste bij jouw tuin passen.

FotoTuintrend 2020: smart tuinieren

Het WOLF-Garten Lycos 40V systeem bestaat uit twee bladblazers, heggenscharen, een grastrimmer en een bosmaaier en drie grasmaaiers. Verkrijgbaar als los product en als set, incl. accu en oplader. Bekijk het hier:

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen