pinterest
Tuintrend: digitaal grasmaaien

Tuintrend: digitaal grasmaaien

De grote automatiseringsslag vindt behalve in het interieur, de auto en op de werkplek ook plaats in de tuin. Volautomatische sproeisystemen met droogtesensoren ontnemen de zorg van wel of niet watergeven en zelf het gazon maaien raakt ook uit de tijd. We laten het gazon tegenwoordig liever maaien door een robotmaaier!

Een robot in de tuin

Dat blijkt uit het feit dat er in Nederland inmiddels naar schatting meer dan 50.000 robotmaaiers actief zijn op de Hollandse gazons. In 2020 zijn dat er naar verwachting 250.000. Husqvarna introduceert dit jaar de Automower Connect App voor de topmodellen 320 AC en 330 ACX. Met de nieuwe App kun je de Automower via je smartphone op afstand aansturen.`

Met de Automower Connect App heb je volledige controle en toegang tot de maaier, waar ter wereld je je ook bevindt. Starten, stoppen, parkeren, opladen, maaihoogte en werktijden stel je letterlijk in een handomdraai in. Met een GPS en trackingsysteem weet je altijd precies waar jouw Automower zich bevindt. De Automower Connect App is beschikbaar voor de modellen 320 en 330X en werkt alleen in combinatie met de Automower Connect Module die apart aangeschaft dient te worden bij de Husqvarna dealer.

FotoTuintrend: digitaal grasmaaien
Topmodellen Husqvarna

De Husqvarna 320 AC en 330 ACX zijn de meest geavanceerde robotmaaiers ter wereld. Ze maken nauwelijks geluid en werken emissievrij met een lithium-ion accu. De unieke maaitechniek is gebaseerd op een grazend dier. Tijdens het maaien wordt er slechts een paar millimeter van het gras afgesneden. De zeer fijne grasresten vormen een goede voedingsbron voor het gazon. De Automower keert automatisch terug naar het laadstation om de accu op te laden en gaat vanzelf verder met maaien als de accu weer vol is. Het maaigebied wordt door middel van grensdraden bepaald. De topmodellen 320 AC en 330 ACX passen zich automatisch aan de groeisnelheid van het gras aan. Dat betekent dat hoe sneller het gras groeit, hoe intensiever de Automower maait. Heuvels (tot 45%), obstakels en oneffenheden in het gazon vormen geen probleem. Wind en regen evenmin. De individuele pincode biedt beveiliging voor diefstal en maakt de Automower onbruikbaar voor anderen.

FotoTuintrend: digitaal grasmaaien

bron: husqvarna

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen