pinterest
Groene tuintrend: verticaal tuinieren met de Green Wall

Groene tuintrend: verticaal tuinieren met de Green Wall

We willen steeds meer groen in de tuin; niet alleen groen om naar te kunnen kijken, maar het liefst om lekker mee te kokkerellen. Een te gek nieuw product is de nieuwe Zeno Garden Divider met plantentrays: een stoere tuinafscheiding met groene looks, waarin je verticaal kan tuinieren en die volledig aansluit bij de hedendaagse tuintrends.

Plantentrays met irrigatie

De Garden Dividers van Zeno zijn ons al langer bekend. Het zijn unieke en op maat gemaakte tuinafscheidingen met geintegreerde houtopslag en optioneel een ingebouwde buitenhaard. Daar is nu een groene functionaliteit bij gekomen: de Green Divider. Een prachtige combinatie van groen en een houtopslag!

FotoGroene tuintrend: verticaal tuinieren met de Green Wall

De Zeno Green Divider kan dienen als tuinafscheiding, een groene tuin aankleding of een sfeervolle en comfortabele windbescherming. Met een PE planten tray-systeem kan de Garden Divider volledig of deels groen worden gemaakt.

FotoGroene tuintrend: verticaal tuinieren met de Green Wall

De rijen kunststof bakken worden aan elkaar verbonden zodat het extra stabiel geplaatst kan worden. Het systeem heeft een individueel irrigatie-systeem waardoor de planten en/of kruiden niet uitdrogen en maakt het mogelijk om planten eenvoudig te vervangen. De druppelslangen met filter en drukverlager hebben een aansluitmogelijkheid op je Gardena systeem.

FotoGroene tuintrend: verticaal tuinieren met de Green Wall

Je kan het systeem mooi uitlichten met de Garten Licht spot van Zeno Products. Een eenvoudig plug & play klicksysteem met spots, die je tussen de plantentrays of hout kan steken.

Duurzaam

Naast de mooi looks, heeft de Zeno Green Divider voornamelijk een duurzaam karakter. Planten hebben de kracht lucht te kunnen filteren, CO2 te verminderen en zuurstof te ontwikkelen. Hierdoor draagt dit systeem bij aan een betere duurzame wereld. De Zeno Green Divider is bovendien een prachtige toevoeging aan het terras, een muur of de tuin en kan ook dienen om een stuk van de tuin of terras af te schermen. Bijvoorbeeld als zichtbescherming voor de Jacuzzi en Sauna.

Kruidentuin of moestuin op terras & balkon

FotoGroene tuintrend: verticaal tuinieren met de Green Wall

Zeno heeft ook een Green Wall ontworpen, speciaal om tegen de wand aan te plaatsen. De verticale tuin heeft een diepte van 190 mm en neemt daarom heel weinig ruimte in. Deze Green Wall is meer geschikt om kleur en beleving toe te voegen aan kleine oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld een balkon. Je kan de verticale kruidentuin of moestuin helemaal naar wens afstemmen; kweek je eigen tomaatjes of maak een groene kruidentuin. Zo krijg je echt een mini garden!

Indoor & Outdoor

Deze groene muur is met enige aanpassingen ook binnen toe te passen. De indoor-variant wordt opgehangen aan een wand en aan de onderzijde waterdicht uitgevoerd. De outdoor-versie op een vaste ondergrond heeft gaten om overtollig 'slag' regenwater  af te voeren. Tevens is het mogelijk een waterbassin toe te voegen.

FotoGroene tuintrend: verticaal tuinieren met de Green Wall

De Zeno Garden Divider wordt op maat gemaakt uit Cor-Ten A staal (Cortsenstaal). Cortenstaal is een staal wat door de roestvorming een beschermende laag krijgt. Daarna stopt het roestproces en krijgt het metaal zijn karakteristieke oranje- tot aubergine bruine kleur. De Zeno Green Wall / Divider kan ook in elke RAL kleur gepoedercoat worden.  Op Zeno verticaal tuinieren vind je meer informatie.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen