pinterest
Vertical gardening met groenteplanten

Vertical gardening met groenteplanten

Is het nou een kunstwerk? Of is het een moestuin? Stijlvol gestapelde bakken aan de rand van je tuin, of een gelaagde muur op je balkon vol tomaten, komkommers, paprika en pepertjes… Wij zeggen: vertical gardening! Oftewel: de hoogte in!

Tomaten in alle soorten en maten 

Of je nou een weelderige tuin hebt of een ieniemienie balkonnetje, groenten kun je er altijd bij hebben. Uit je ‘tuin’ zo op je bord. We zetten een paar lekkere voorbeelden voor je op een rij.

FotoVertical gardening met groenteplanten

De absolute nummer één zijn natuurlijk tomaten. Vleestomaten, cherrytomaatjes, trostomaten, snacktomaten; de tomatenplant is er in alle soorten en maten. Zet de struikvormige plant vooral in de volle grond of in bakken op jouw balkon. Omdat de tomatenplant ook kan klimmen, geef deze een steuntje in de rug in de vorm van stokken, rekjes of gaas. Mocht je niet kunnen wachten op die heerlijke, zomerse tomatensalade - sommige planten worden al met eetbare tomaten aangeboden. Kun je direct de oogst binnenhalen. Tip: bewaar tomaten niet in de koelkast, ze verliezen zo hun smaak.

Komkommertijd

FotoVertical gardening met groenteplanten

Bijna 100% water. Het is een vrucht, geen groente. Ok, het is wel een groenteplant. En we kunnen niet zonder. De komkommer. Niet alleen lekker om te eten, hij doet ook wonderen op gezwollen ogen. Komkommers zijn een bron van magnesium, kalium en siliconen, wat ze nuttig maakt voor je huid. Ze bevatten heel weinig calorieën, geen zout, suiker of vetten, kortom…. We love komkommer. Ga je ze verbouwen? Dan moet je ze wel veel water geven. De plant start met kleine, gele bloemetjes om daarna komkommers te produceren. De wortels hebben wel wat ruimte nodig. Don’t we all…

Paprika: een echte superfood

Wist je dat paprika twee keer zoveel vitamine C als sinaasappelen bevat en rijk is aan vitamine E, B1 en B2? Met de paprikaplant verbouw je superfood gewoon op je eigen balkon. Daarnaast creëer je met de paprikaplant - verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, geel en groen - een vrolijk en kleurrijk geheel op je terras.

Peperplant: too hot to handle!

FotoVertical gardening met groenteplanten

Nauw verwant aan de paprikaplant is de peperplant, waarvan de vrucht beter bekend staat als chili. Ja, hij is scherp. Maar kan een gerecht precies die ‘punch’ geven die het nodig heeft. De peperplant is een ogenschijnlijk vriendelijk plantje, zeker omdat-ie eerst bloeit met witte bloemetjes. Maar pas op. De chili kan volwassen mannen doen huilen van pijn. Heb je een rekening te vereffenen? Komt0-ie goed van pas. Wil je je balkon opfleuren met een beetje pit? Dan is de peperplant ook een topper.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen