pinterest
Vogelhuisjes voor hippe vogels

Vogelhuisjes voor hippe vogels

De opvallend gedetailleerde vogelhuisjes van het Zweedse Wildlife Garden zijn ontworpen in samenwerking met erkende ornithologen die weten waar vogels blij van worden. En zijn de vogels blij, dan komt met een simpel vogelhuisje een hele tuin tot leven. Nou ja, simpel is niet het goede woord: want deze vogelhuisjes zijn echte droomvilla’s. Met alles erop en eraan.

Van droomvilla tot sterrenrestaurant

Het is de hoogste tijd voor een grote schoonmaak in het vogelrijk. De jonge vogeltjes die in het voorjaar uit hun ei kropen, zijn zorgvuldig grootgebracht door vader- en moedervogel en zijn inmiddels uitgevlogen. Het vogelnest is overbodig geworden, maar met de winter en bijbehorende vrieskou in aantocht kunnen de vogels wel wat extra’s te eten gebruiken. Deze voederhuisjes van BoBizz tover je in mum van tijd om van droomvilla tot sterrenrestaurant. Het nest maakt plaats voor vogelzaad. Zo komen de eerder uitgevlogen vogels maar wat graag terug om in jouw achtertuin te overwinteren.

Verschillende bouwstijlen & kleuren

FotoVogelhuisjes voor hippe vogels

Qua bouwstijl en kleuren bieden de zeer decoratieve miniatuurhuisjes volop variatie: van een Toscaanse villa in zacht terracotta, tot een architectonisch model in strak wit met een plat dak, of een gezellig strandhuisje met puntdak. Alle huisjes hebben een ronde invliegopening, een deur, raam en sommigen zelfs een schoorsteen. En natuurlijk een vogelhuisje aan de muur.
Alle vogelhuisjes zijn met oog voor detail gemaakt van duurzaam larikshout en geschilderd met milieuvriendelijke verf, waardoor ze langer mooi (op kleur) blijven. De huisjes zijn makkelijk toegankelijk voor een grote schoonmaak. En kleine inkepingen aan de binnenzijde zorgen ervoor dat de jonge vogeltjes makkelijk hun weg naar buiten kunnen vinden voor hun eerste vlieglessen. De huisjes kunnen zowel op een paal bevestigd worden, maar ook tegen een muur, schutting of boom. Bevestigingsmateriaal wordt bijgeleverd. Je hebt al zo'n mooie villa voor je tuin vanaf € 38,95

FotoVogelhuisjes voor hippe vogels

De meest uitgebreide vogelvilla is de Multiholk; nestkastje en voederhuisje in één. In het voorjaar wordt er druk genesteld en worden jonge fladderaars geboren. In de winter wordt de vogelvilla druk bezocht door vogeltjes die lekker komen eten. Er is plaats voor 2 tot 3 liter vogelvoer, dat in het reservoir goed beschermd is tegen wind en regen. De kleine zitstokjes onder de voedervensters stellen kleine vogels in staat om rustig van hun maal te genieten, omdat grotere vogels er niet op kunnen landen. Daarnaast verhindert de constructie dat uitwerpselen in het voer terecht komen. De invlieg opening kan ‘s winters gesloten worden om verspreiden van infectieziektes te voorkomen. Komt het voorjaar eraan? Dan is een bijgeleverd bodemplankje het enige wat nodig is om van het voederhuisje een romantisch nestkastje te maken.

FotoVogelhuisjes voor hippe vogels

FotoVogelhuisjes voor hippe vogels

Helemaal de vogel te rijk, voel je je natuurlijk met voederhuis Fågelmatare - een heus penthouse met jacuzzi op het dak. Flying high!

FotoVogelhuisjes voor hippe vogels
De Fågelholk nestkastjes met een invliegopening van 32 mm zijn speciaal bedoeld voor mezen en andere kleinere vogels. Ze zijn er in wit, zalmroze en lindegroen en zijn

FotoVogelhuisjes voor hippe vogels

De Balkongholk is een gezellig huisje in rood, geel of wit met een grijs puntdak en een groot balkon als invliegopening. Speciaal ontwikkeld voor roodborstjes, winterkoninkjes, bonte vliegenvangers en kwikstaartjes. Deze vogels willen namelijk een huisje met veel lichtinval. En het royale dak zorgt voor voldoende beschutting en bescherming.

FotoVogelhuisjes voor hippe vogels

Bron: bobizz.nl  

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen