pinterest
Gespot voor uw tuin: kunstige flierefluiters

Gespot voor uw tuin: kunstige flierefluiters

Er is een nieuwe vogelsoort gespot in Nederland: de Metalbird! Steeds vaker duiken de decoratieve vogels op in bomen, op balkons en op schuttingen. Henk Lakeman vloog de eerste vogel persoonlijk over van Nieuw-Zeeland naar Nederland. Hij ontwierp een paar typische Hollandse vogels, liet ze in Nederland maken en verkoopt ze tegenwoordig in heel Europa.

Een mooier stukje wereld

FotoGespot voor uw tuin: kunstige flierefluiters
Een mooie boom in de tuin of een schutting die wel wat decoratie kan gebruiken? Je kunt hem vanaf nu opvrolijken met een Metalbird. Een paar tikjes met de hamer en vast zit-ie, je hippe vogel. Er zijn elf soorten: van oerhollandse vogels als uilen, merels, spechten en roodborstjes tot exotische paradijsvogels en kookaburra’s. De vogels zijn gemaakt van cortenstaal, een metaalsoort die door weersinvloeden een mooi roestbruin kleurtje krijgt.

FotoGespot voor uw tuin: kunstige flierefluiters
Precies aan de andere kant van de wereld, in het Nieuw-Zeelandse Auckland, hebben de Metalbirds al heel wat fans. Daar zijn de vogels enkele jaren geleden bedacht door Phil Walters. Phil is een liefhebber van Banksy, een Engelse kunstenaar die graffiti maakt. De graffitiwerken inspireerde hem om iets te maken wat de omgeving een stukje mooier zou maken. Hij maakte veertig metalen vogels en gaf ze een thuis in North Island, Nieuw-Zeeland. Voorbijgangers waren verrast en wilden een exemplaar kopen. Toen besloot Phil om meer metalen vogels te maken en ze te verkopen en ontstond Metalbird. Toen Henk Lakeman de vogels bij zijn vriend Phil in Nieuw-Zeeland zag, besloot hij ze zelf ook in Nederland te gaan maken. Het doel? Zo veel mogelijk bomen, schuttingen en balkons opvrolijken!

FotoGespot voor uw tuin: kunstige flierefluiters

Door de brievenbus

FotoGespot voor uw tuin: kunstige flierefluiters
De Metalbirds zijn te bestellen via Metalbird.nl en vliegen in één à twee werkdagen naar je toe. Heb je een geluksvogel in gedachten die je een Metalbird cadeau wilt doen? Dat kan ook, de vogels worden in een stoere cadeauverpakking verzonden. Uiteraard in diezelfde vliegende vaart!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen