Winterwonderland - tuinplanten voor de winter

Winterwonderland - tuinplanten voor de winter

Zelfs in koude dagen kan je tuin een bron van leven en sfeer zijn. Creëer je eigen winterwonderland met de vuurdoorn, Skimmia en kerstroos, planten waar je vrolijk van wordt. En je tuin ook!

De vuurdoorn

Tuinplant voor herfst en winter #winterwonderland #tuinplant #vuurdoorn #tuin #Tuininspiratie

Pop your color het hele jaar door met de vuurdoorn. De naam zegt het al: vlammend rode, oranje en gele besjes knallen je tuin in, zelfs tijdens de meest grijze maanden. Gaat de vuurdoorn bloeien, dan geeft de plant een zee van geurende crèmekleurige bloemen. En o ja, altijd glimmende heldergroene bladeren. Eigenlijk is de Vuurdoorn het antwoord op alles.

De Skimmia

Tuinplant voor herfst en winter #winterwonderland #tuinplant #skimmia #tuin #Tuininspiratie

De Skimmia heeft het hele jaar door groene glanzende bladeren, perfect om je tuin tijdens de wintermaanden levendig te houden. Zet ‘m in een in een robuuste pot of direct in de grond en laat de plant één worden met je tuin. De blaadjes van de Skimmia verspreiden een citrusgeur wat zorgt voor een zonnig en optimistisch gevoel. De mannelijke versies met rode knoppen geven een echt wintergevoel.

De kerstroos

Tuinplant voor herfst en winter #winterwonderland #tuinplant #kerstroos #tuin #Tuininspiratie

De kerstroos – de naam zegt het al – is dé plant voor de winter. Als je hele tuin in winterslaap is, wordt de kerstroos wakker. Met deze plant maak je je wintertuin helemaal af. Deze plant komt in formaten klein genoeg om hem in een hangmand te doen. Dit geeft afwisseling aan het geheel. Ook kan hij in een stenen pot op de tuintafel. Dit past helemaal binnen een winterwonderland.

Bron: mooiwatplantendoen.nl


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief