Nu zaaien voor bloemen, bijen en een betere bodem

Nu zaaien voor bloemen, bijen en een betere bodem

Straks een vrolijke en gezonde tuin vol bloemen, bijen en vlinders? Van maart tot en met juni kunnen bloemenmengsels worden gezaaid op een zonnig tot half schaduw plekje in de tuin. Behalve grote sierwaarde zorgen kleurrijke bloemen voor een belangrijke bijdrage aan een betere biodiversiteit. Ze zijn aantrekkelijk voor vlinders, honingbijen en andere bestuivers die er maar wat graag nectar komen ‘tanken’. Ook worden er nuttig insecten gelokt die kunnen helpen bij tuinproblemen. Lieveheersbeestjes eten bijvoorbeeld bladluizen op!

Bloemenmengsels zaaien voor bloemen, bijen, vlinders en andere bestuivers. En een gezonde bodem #tuin #bloemen #vlindertuin #zaaien #tuininspiratie

Zaden online bestellen

Het is een mooi moment om te starten met zaaien en gelukkig zijn de bloemenmengsels eenvoudig online te bestellen. De eerste bloemen verschijnen dan vanaf juni. Nadat de bodem zaaiklaar gemaakt is, verspreid je het zaad gelijkmatig over de grond en hark je het vervolgens zachtjes en oppervlakkig in. Vergeet vervolgens niet om het geheel goed aan te drukken voor een goed contact tussen de zaden en de grond. Geef vervolgens voldoende water voor optimale ontkieming. Om te voorkomen dat de zaadjes wegspoelen is het belangrijk om water te geven met een fijne, zachte straal. Of gebruik een handig trucje: leg een stuk jute of vitrage over het zaaibed en geef dan water.

Bloemenmengsels zaaien voor bloemen, bijen, vlinders en andere bestuivers. En een gezonde bodem #tuin #bloemen #vlindertuin #zaaien #tuininspiratie

DCM Bloemenmengsels met bodemverbeteraar

Kant & klare bloemenmengsels

Tuinspecialist DCM introduceert vier kant-en-klare bloemenmengsels met zaden van minimaal 20 verschillende eenjarige en meerjarige zomerbloeiers. De bloemenzaden zijn vermengd met een organische bodemverbeteraar die zorgt voor een betere verdeling en een goede beworteling. Op deze manier verrijken de bloemenmengsels de biodiversiteit boven als onder de grond en verbeteren ze ook de bodemstructuur. Als de bloemen verschijnen, zijn ze een lust voor het oog. Afhankelijk van de gekozen mix worden vlinders, nuttige insecten, bestuivers en lieveheersbeestjes aangetrokken. De mengsels verschillen van kleur, bloemvorm en hoogte (tot 70 cm). Zo ontstaat er kleurrijke bloemenwei die zorgt voor een bloemenpracht van juni tot diep in het najaar.

De DCM Bloemenmengsels met bodemverbeteraar zijn onder meer verkrijgbaar bij tuincentra en online winkels vanaf € 11,25 (voor 10 m²). Kijk voor meer informatie op dcm-info.nl.

Brochure over Nu zaaien voor bloemen, bijen en een betere bodem aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP