pinterest
Zitmaaier met sneeuwruimset

Zitmaaier met sneeuwruimset

Zitmaaiers maaien gras, dat is duidelijk. De VIKING zitmaaier MR 4082 kan echter meer: met de nieuwe sneeuwruimset ASP 100 verandert hij in een handomdraai in een sneeuwruimer.

Bovendien heeft deze krachtige machine een extra kleine draaicirkel zodat hij ook het gras op smalle stukken tussen struiken en bomen, of op smalle paden en opritten altijd heel precies kan maaien. Dat maakt van deze zitmaaier de gedroomde partner om zowel grote gazons tot 4.000 m² te onderhouden, als om wegen op een betrouwbare manier sneeuwvrij te houden.

Genoeg redenen om voor een zitmaaier te kiezen

Een groot gazon is leuk, maar vraagt ook flink wat onderhoud. Vooral wanneer het groter is dan 500 m², kan het onderhoud met een klassieke grasmaaier vermoeiend worden en veel inspanning vergen. En ook het herhaaldelijk leegmaken van de kleine grasopvangbox, is niet te onderschatten. Genoeg redenen dus om voor een zitmaaier te kiezen.

FotoZitmaaier met sneeuwruimset
De perfecte partner voor grote grasvelden is de VIKING zitmaaier MR 4082. Deze dynamische maaier is bijzonder wendbaar en dankzij de nieuwe geometrie van de vooras is hij nog comfortabeler te besturen. Andere troeven van deze machine zijn de snijbreedte van 80 cm en het grote rijplezier.

Met zijn compacte constructie en zijn draaicirkel van slechts 90 cm laat deze krachtige maaier zich heel goed manoeuvreren en heel precies rond struiken en bomen sturen. Een hulp daarbij is het speciale vooruit-achteruit-schakelmechanisme waarmee manoeuvres nog een stuk eenvoudiger worden.

Snel, krachtig en met een grote opvangbox

FotoZitmaaier met sneeuwruimset
Dankzij de ergonomische bestuurdersstoel en de intuïtieve opstelling van de bedieningselementen is het met deze zitmaaier comfortabel en aangenaam werken. Alle bedieningselementen, bijv. de hendel om de opvangbox leeg te maken of de snijhoogteverstelling, zijn eenvoudig aan het stuurwiel te bedienen.​

De VIKING zitmaaier MR 4082 wordt nu door de nieuwe VIKING motor EVC 4000 aangedreven,  met een vermogen van 7,6 kW. Daarmee is de nieuwe grasmaaier 16% krachtiger dan zijn voorganger. Dat hogere vermogen is te danken aan de grotere cilinderinhoud: met een cilinderinhoud van 452 cm³ beschikt de motor nu over een 30% grotere verbrandingskamer. Dankzij de nieuwe motor haalt de MR 4082 op het gazon een snelheid van net geen 10 km/u waardoor hij uitblinkt op het vlak van snelheid. Het gemaaide gras voert hij af langs achteren in de 250 liter grote grasopvangbox.
 

Laat het maar sneeuwen

De grotere motor maakt het mogelijk om de VIKING MR 4082 zitmaaier nu met de sneeuwruimset ASP 100 uit te rusten: sneeuw ruimen kan nu ook zonder moeite. Interessant is dat de machine niet alleen paden of opritten in geen tijd sneeuwvrij maakt, maar zelfs ook grote binnenplaatsen of erven.
De sneeuwruimset ASP 100 is eenvoudig op de zitmaaier te monteren zodat de ombouw nauwelijks tijd vergt. Zodra de set gemonteerd is, kan die ook tijdens het sneeuwruimen zelf in de hoogte versteld worden en in vijf stappen zijdelings verdraaid, van -30° tot +30°, om de sneeuw altijd optimaal te kunnen ruimen.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen