pinterest
Zo plant je het beste een boom

Zo plant je het beste een boom

Een boom planten? Lees deze tips!

Wil je een pruimenboom kopen en deze planten? Als je een boom wilt planten, dan zijn er diverse dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst kun je het beste bomen planten in het voorjaar en in het najaar. Hierbij kun je denken aan de periode tussen maart en april en oktober en november. In dit artikel zetten wij enkele tips voor je op een rijtje zodat je precies weet hoe je het beste een boom kunt planten. Lees snel verder voor meer informatie.

Zorg voor geschikte grond

Ga je bomen kopen dan is het allereerst van belang te bekijken of je grond waarin je de boom wilt planten ook daadwerkelijk geschikt is. Deze grond mag namelijk niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Dit is wel een punt waarop het geregeld misgaat. Vooral bij nieuwbouw tuinen. In de herfst is de grond doorgaans niet te droog, maar deze moet ook weer niet te nat zijn. Wanneer een boom langer dan een dag in het water staat, kan deze doodgaan.

Zorg voor voldoende ruimte voor de wortels

Wortels van bomen dienen genoeg ruimte te hebben. Ook is het goed te weten dat deze wortels zeker wat extra voedingsstoffen kunnen gebruiken zoals koemest. Je kunt tevens de grond verbeteren door potgronden turf met elkaar te mengen. Ga echter niet voor stopzand, daar dit te zout kan zijn. Het beste kun je het zand door goede aarde vervangen in plaats van dit te mengen. Neem altijd eerst een grondmonster voordat je gaat planten of de grond door potgrond vervangt.

Plant de boom niet te diep

Zorg ervoor dat je de boom niet te diep plant. Des te dieper je de boom plant, hoe vochtiger de grond zal zijn. Hierdoor komen de wortels in het grondwater te staan. Doordat de grond over weinig lucht beschikt, zal de boom sneller doodgaan. Er zijn wel bomen die bestand zijn tegen water, zoals de els en de wilg. Des te natter de grond is, hoe hoger de boom geplant dient te worden.

Zet een boompaal bij de boom

Zorg ervoor dat je altijd een boompaal bij de boom zet. Zet deze paal ook op zo’n manier neer dat de boom strak gehouden wordt als het waait. Staat een boom te schutten, dan kan er schade aan het wortelstelsel ontstaan. Vaak zijn twee boompalen beter. Zorg ervoor dat je altijd een ruim plantgat graaft en plaats altijd eerst de palen of boompaal. Doe dit op een diepte van 80 cm en plant vervolgens de boom.

Wij wensen je veel succes!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen