pinterest
Zo zorg je voor meer levendigheid in je tuin

Zo zorg je voor meer levendigheid in je tuin

Je kunt de tuin zo levendig maken als je zelf wilt! Staat dit hoog op je wensenlijstje? Tof! De kans is groot dat je zo alleen maar meer van je tuin gaat genieten. Maak er een plek van waar van alles gebeurt. We delen onze tips met je!

Eten uit eigen tuin

Het is genieten geblazen: eten uit eigen tuin! Dit zorgt ook zeker voor meer levendigheid in je tuin. Als je er gewassen hebt geplant die groeien en die je vervolgens op kunt eten, ga je de tuin op een heel andere manier ervaren. En dat is nu juist waar we naar zoeken! Onze tip: plaats fruitbomen in je tuin. Denk aan een perenboom, die steeds weer lekkere vruchten geeft. En zo’n boom is ook nog eens een fraaie toevoeging aan je tuin!

Met een moestuin zorg je ook voor eten uit eigen tuin. Je kunt hier zoveel werk van maken als je zelf wenst: bepaal of een grote of juist een kleine moestuin beter bij jou past. En let ook op de gewassen die je uitkiest: niet alles groeit even eenvoudig of snel. Stukje bij beetje kun je je moestuin uitbreiden – hoe langer je je er mee bezighoudt, hoe beter je hierin wordt!

FotoZo zorg je voor meer levendigheid in je tuin

Een kleurrijke tuin

Waar we ook meteen aan denken bij een levendige tuin? Aan een tuin met veel verschillende kleuren! Probeer hier zeker mee te variëren – houd het niet bij een of een paar kleuren. Geel, blauw, paars, oranje: alle kleuren van de regenboog mogen in je tuin voorbijkomen. Dat staat nu juist zo stralend!

Probeer de verschillende kleuren door elkaar te laten groeien. Zo staan gele en blauwe bloemen beeldschoon naast elkaar, om maar een voorbeeld te noemen. Een kleurenspektakel dankzij de contrasten! Je mag best uitpakken in je tuin – maak er een gezellig en vrolijk geheel van.

Steeds iets anders in de bloei

Het is toch wel de kunst van de levendige tuin: zorgen dat er steeds iets anders aan het bloeien is in de lente, de zomer en eventueel de herfst. Als je hierop let bij het planten van de zaadjes, ga je voor een tuin die maandenlang beeldig oogt! In zo’n tuin is er steeds weer iets anders te ontdekken – een waar plezier voor het oog.

Plaats bijvoorbeeld planten die bloeien in de lente, zoals bloesem en een hyacint, tussen planten die juist bloeien in de zomer, zoals een hortensia en een zonnebloem. Je kunt dit per maand uitkiezen, of soms zelfs per enkele weken. Zo voorkom je dat je grote ‘kale’ plekken in je tuin krijgt, met planten die allemaal tegelijkertijd klaar zijn met bloeien. Als je ze goed verspreidt over je grond, zorg je echt voor een feestelijke tuin. Wát een pracht!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen