Zonwering kopen: waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar nieuwe zonwering? Het is belangrijk om dan een weloverwogen keuze te maken, maar waar moet je aan denken wanneer je op zoek gaat naar passende zonwering voor je woning? We zetten hier vijf belangrijke aandachtspunten voor je op een rij.

1. Bepaal de functie van je zonwering

Verschillende manieren van zonwering via Verano

Het is belangrijk om eerst te bepalen wat de functie of het doel van je zonwering moet zijn. Wil je een beschut terras, wil je de kamers in je woning optimaal kunnen verduisteren of de lichtinval in het interieur reguleren? Wanneer je de functie hebt vastgesteld kan je een selectie van producten maken op basis van de kenmerken. Zonwering specialist Verano heeft een groot assortiment zonwering zoals hierboven afgebeeld. Onderaan dit artikel kan je vrijblijvend informatie aanvragen.

2. Wat is je budget

De prijs van zonwering hangt af van het type dat je kiest, maar ook van het oppervlak dat je wilt beschermen. Kies je voor maatwerk producten of wil je extra opties zoals elektrische bediening of een speciaal type doek? Dan moet je rekening houden met eventuele bijkomende kosten. Het is daarom aan te raden om een budget vast te stellen alvorens je een specialist bezoekt.

3. Let ook op de veiligheid

Zonwering dient naast praktisch en decoratief ook veilig te zijn. De aandacht voor veiligheid is met name voor raamdecoratie producten aanzienlijk toegenomen. Laat je daarom altijd goed adviseren door je zonweringspecialist.

4. Uitstraling

Verano zonnescherm

Felle kleuren of neutrale tinten? De mogelijkheden in kleuren en stijlen voor zowel de profielen als de verschillende vullingen zijn eindeloos. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de uitstraling van je nieuwe zonwering. Of je nu gaat voor tijdloos of modern, houd altijd rekening met de stijl van je woning en inrichting. Zonwering schaf je immers aan om jarenlang van te genieten. 

5. Waardevermeerdering

Zonwering met rolluiken - Verano

Er zijn zonweringoplossingen welke een hoge mate van isolatie bieden, denk bijvoorbeeld aan rolluiken. Zo bespaar je niet alleen energie, maar kan je ook de waarde van je woning aanzienlijk verhogen!   

Ben je er nog niet helemaal uit? Vraag hieronder vrijblijvend een brochure van Verano aan! Je ontvangt bij de brochure(s) de gegevens van een Verano® partner bij jou in de buurt. In de showroom van de erkend specialist kan je producten bekijken en vergelijken en je vakkundig laten adviseren.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen