pinterest
5 ideeën voor het inrichten van je overkapping

5 ideeën voor het inrichten van je overkapping

In Nederland kan je helaas nooit honderd procent uitgaan van het weer. Ook in de zomer kunnen we regenbuien voorkomen. Wanneer de temperatuur goed is buiten, maar het regent, is het natuurlijk jammer dat je alsnog niet van je tuin kunt genieten. Daar is een oplossing voor: namelijk een overkapping. Maar hoe kleed je zo’n overkapping nou knus aan? 

Stel je voor dat je gezellig met vrienden buiten aan het barbecueën bent en dat het opeens begint te regenen. Dat is natuurlijk heel jammer. Ook de barbecue zelf werkt niet meer wanneer er regen opvalt. Het hebben van een overkapping is in dit geval ideaal. Hieronder lees je een aantal goede tips over het inrichten van je overkapping, zodat je ook tijdens de regenbuien in je tuin kunt zitten!

1. Een fijne loungeset 

Een comfortabele loungeset is essentieel. Hier kan je namelijk helemaal tot rust komen na een lange dag werken. Een fijne loungeset vind je bij Oude Wesselink. Een loungeset is niet alleen ontspannend, maar maakt van je overkapping ook nog eens een heerlijke living. Hier kun je samenkomen met je gezin, vrienden en familie.  

2. Verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van je overkapping. Wanneer de zon ondergaat, kan je dankzij de verlichting nog steeds genieten van je tuin. Daarnaast zorgt goede verlichting ook voor veel sfeer. Er zijn talloze mogelijkheden om sfeer en functionaliteit te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor spotjes met dimfunctie of natuurlijk een mooie hanglamp. Bekijk wel goed of de verlichting waterdicht en vochtbestendig is. Natuurlijk zal je overkapping goed waterdicht zijn gemaakt. Maar toch kan het zo zijn dat je spullen aangetast kunnen worden door de vochtige lucht. 

3. Eenheid creëren met de tuin

De overkapping grenst aan de tuin. Daarom is het mooi als de tuin een de overkapping een eenheid vormen. Om die eenheid te creëren kan je bijvoorbeeld spelen met materialen in de overkapping die ook terugkomen in de tuin. Bouw de overkapping bijvoorbeeld van hetzelfde materiaal waarvan je schutting is gemaakt. 

4. Eenheid creëren met de woning

Je kan er ook voor kiezen om een eenheid te creëren met je woning, je huiskamer bijvoorbeeld. Hierdoor houd je een rustige sfeer. Heb je veel grijstinten in huis? Gebruik die grijstinten dan ook in je overkapping. Kies bijvoorbeeld dan voor grijze tuinstoelen voor onder je overkapping. Hetzelfde geldt voor materialen en kleuren van de accessoires

5. Aankleden met accessoires 

Je overkapping mag best een beetje aangekleed zijn met accessoires. Koop bijvoorbeeld een aantal mooie sierkussens voor op de loungebank, kaarsen en een warm kleedje voor als het kouder wordt buiten. Daarnaast kan je ook een heater of een gaskachel in je overkapping zetten. Dit geeft niet alleen warmte, maar ook veel sfeer. Ook bij het kiezen van accessoires is het handig om te kiezen voor materiaal dat goed tegen vocht kan. Hierdoor heb je er langer plezier van. 

Met de bovenstaande punten kun je vast en zeker aan de slag met je overkapping. Hierdoor kan je ook tijdens de regenachtige dagen genieten van je tuin! 

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen