pinterest
Beits trekt in hout

Beits trekt in hout

Volgens Wikipedia is beitsen het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels van hout te beschermen tegen weer en wind en om het oppervlak een mooi uiterlijk te geven. In tegenstelling tot verf dringt beits gedeeltelijk in het hout. Beitsen die voor buiten geschikt zijn, hebben een vochtregulerende werking en bieden een Uv-bescherming.

Glans

Verf is leverbaar in hoog- of zijdeglans en wordt altijd samen met een grondverf gebruikt. Een dekkende beits is alleen leverbaar in half- of zijdeglans en is vochtregulerend. Een transparante beits is leverbaar in glans of zijdeglans en is ook vochtregulerend. Waar je voor kiest hangt onder meer af van de gewenste glans en duurzaamheid, de kleur, de kwaliteit van de ondergrond en hoe makkelijk je het wilt kunnen aanbrengen.

Afbeelding

Bescherming

Het beschermen van hout is van groot belang voor de levensduur van het hout. Het beschermen van hout kan op verschillende manieren. Door beits of verf aan te brengen. Tussen beits en verf zit een groot verschil. Beits dringt dieper in het hout dan lak. Daarnaast is beits vochtregulerend en lak legt juist een afgesloten laag op het hout. Beits is een doorzichtige beschermende laag en lak geeft vaak een kleur aan het hout. Als u lak aanbrengt op hout is het verstandig om eerst grondverf aan te brengen.

Voordeel

Het grootste voordeel van beits is het vochtregulerende systeem. Er trekt geen vocht in het hout, maar het kan er wel uittrekken. Hierdoor voorkomt u dat het hout gaat rotten of verweren. Het hout gaat dan langer mee. Als je dekkende beits van Cetabever aanbrengt, dan hoeft je geen basis aan te brengen. Bij verf is het wel nodig om grondverf aan te brengen.

Verven of beitsen vergt wel enige voorbereiding. Het hout dient geschuurd te worden en vervolgens goed vet- en stofvrij worden gemaakt. Na het aanbrengen van verf of beits is een goede droogtijd belangrijk. Een tweede laag dient te worden aangebracht op een droge ondergrond anders wordt de eerdere laag gedeeltelijk opgelost.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen