pinterest
5 redenen om een zwembad in de tuin te nemen

5 redenen om een zwembad in de tuin te nemen

Heb je er ooit aan gedacht om een zwembad in de tuin te nemen? Goed idee! Waarom? Wij geven je 5 redenen die je gegarandeerd over de streep trekken en waardoor je de zomers in Nederland als nooit tevoren gaat beleven. Lees dus snel verder, wanneer jij het uiterste uit élke zomer wilt halen. 

Reden #1: Verleng de zomer

Officiëel is het zomer in Nederland van 21 juni tot 23 september, maar wie herinnert zich niet die prachtige dagen in april en mei? En die verjaardag eind september, waarbij je buiten hebt zitten barbecuen? Dit zijn uitstekende dagen om te genieten van een zwembad in de tuin

De zomer is wat je er zelf van maakt en het is aan jou hoe je hem invult. Om dat zomergevoel te verlengen of om hem eerder te laten beginnen, is een eigen zwembad de perfecte oplossing. 

Met een zwembad in de tuin creëer je instant het zomergevoel. Helemaal met de wispelturige zomers, zoals we die kennen in Nederland, is het toch een prettig gevoel dat je zelf kunt bepalen wanneer het zomer is. 

Reden #2: Nooit meer in de rij

Op drukke zomerdagen ligt het voor de hand om een verkoelend bezoek aan het zwembad te brengen. Je loopt dan echter snel tegen een probleem aan: je was niet de enige die dit goede idee had!  

Gelukkig is hiervoor een oplossing. Bovendien zorgt deze oplossing ervoor dat naar het zwembad gaan of van het zwembad genieten, veel eenvoudiger wordt. De oplossing is een zwembad in je eigen tuin!

Beschik je over een eigen buitenbad, dan wordt het bovendien veel makkelijker om een duik te nemen! Je hoeft immers niet met een bepakte en bezakte auto af te reizen naar het zwembad, wat op meer dan een kwartier rijden van je huis ligt. Je zult merken dat je dan ook veel vaker een duik neemt.

Reden #3: Altijd een vakantiegevoel thuis 

Waar denk jij aan als je vakantie hoort? Lekker eten, vrij zijn, geen verplichtingen, zon en… zwemmen. Zwemmen is misschien wel de meest bedreven activiteit tijdens vakanties. Soms is dit in de zee, een andere keer in een meer of beek, maar het vaakst is dit in een zwembad. Helemaal wanneer je fanatieke campingtoerist bent zul je het ontspannen gevoel van een zwembadbezoek meteen herkennen. 

Precies dat gevoel kan je jezelf bezorgen, maar dan in je eigen tuin. Heb jij dus net als vele anderen, het gevoel dat je te weinig vakantie hebt in een jaar? Dan heb je zojuist nóg een goede reden gevonden om je eigen zwemparadijs te bouwen.

Reden #4: Altijd iets te doen voor kinderen

Een frisse duik aan het einde van een lange werkdag is een luxe die je jezelf kunt gunnen met een zwembad in de tuin. Maar als er mensen zijn die nóg meer plezier hebben en genieten van een zwembad, dan zijn het wel kinderen. 

Besluit jij over te gaan op de koop van je eigen zwemparadijs, dan weet je zeker dat je je hele gezin er een plezier mee doet. Er zullen in de zomer nooit meer momenten zijn, waarop je kinderen zich vervelen. Het enige wat ze nodig hebben is een goede zwemoutfit! 

Reden #5: Verhoogt de waarde van je huis 

De laatste, minder voor de hand liggende, reden om een zwembad te nemen, is dat je de waarde van je huis laat stijgen.

Misschien heb je wel eens een huis gezien op die bekende Nederlandse website voor huizenverkoop, waar je meteen een warm gevoel bij kreeg. Grote kans dat dit onder andere kwam door de mooie, uitgebreide foto’s van de tuin. Met een zwembad in de tuin, spreekt de tuin voor zich en zal het zeker zijn steentje bijdragen wanneer je het huis ooit wilt verkopen. 

Besluit je dus ooit je huis te verkopen, dan is het zwembad een waardevolle aanvulling op je huis en zorgt het bovendien voor een warm en gezellig aanzicht van je woning.

Je eigen zwemparadijs

Waarschijnlijk heb jij inmiddels de keuze al gemaakt en wil je liever vandaag dan morgen een eigen zwembad. De volgende keuze die je dan zal moeten maken is van welk materiaal je een zwembad wilt. Erg populair en relatief onderhoudsarm, zijn zogenaamde polypropyleen zwembaden. Hoewel er meerdere mogelijkheden zijn, is dit materiaal erg aan te raden vanwege de positieve eigenschappen. 

Welk materiaal je uiteindelijk ook kiest, we wensen je veel plezier en een lange, warme zomer!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen