pinterest
Betonpoer als fundering voor een terrasoverkapping

Betonpoer als fundering voor een terrasoverkapping

Afbeelding

Mensen die veel bouwen of te maken hebben met bouw kennen de betonpoer wel. Dit is een veelzijdig en vaak gebruikte ondersteunende fundering. Sommige denken dat betonpoeren slechts op één manier te gebruiken zijn en daardoor ook een enkele functie hebben. Het tegendeel is echter waar. Betonpoeren zijn in tal van verschillende uitvoeringen beschikbaar en kunnen daardoor ook op verschillende manieren gebruikt worden. Hieronder wordt meer verteld over de functie ervan.

Waar wordt het voor gebruikt?

Een betonpoer wordt in de meeste gevallen gebruik als een ondersteunende fundering. Daarbij is het de bedoeling dat de krachten vanuit het bouwwerk door betonpoeren wordt overgedragen op de ondergrond. Betonpoeren worden dan ook voor uiteenlopende dingen gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een schuur, garage, carport, terrasoverkapping of veranda. Ook wanneer je in de tuin een speeltoestel wil neerzetten of een hekwerk om de tuin heen wil bouwen kunnen betonpoeren daar goed bij helpen.

Andere functies

In sommige gevallen wordt een betonpoer ook voor andere functies gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die betonpoeren gebruiken als een stormanker. Dat heeft uiteraard ook met het gewicht te maken. Wanneer je dus op zoek bent naar een effectieve en concrete oplossing als het gaat om een stormanker, kun je daar prima betonpoeren van Betondingen voor gebruiken of in ieder geval even kennis te nemen van de mogelijkheden.

Slijtvrij

Hoewel er vele verschillende poeren beschikbaar zijn, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze dienen als versteviging. Je begrijpt echter dat betonpoeren voor windmolens veel groter zijn dan die bij een speeltoestel. Betonpoeren zorgen ervoor dat een bouwwerk stabiel en solide is en vormen dus een belangrijk onderdeel van het geheel. De betonpoeren zijn overigens helemaal niet zo duur in aanschaf en zijn gemaakt om tegen heel veel omstandigheden bestand te zijn. Zo kunnen ze tegen alle weeromstandigheden en gaan ze niet sluiten. Dat is uiteraard erg belangrijk om te weten over een onderdeel dat belangrijk is voor de fundering van je bouwwerk. Omdat de betonpoeren ook nog eens rotvrij zijn, kunnen we zonder twijfel spreken van een duurzaam materiaal dat goed te gebruiken is!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen