pinterest
Onderhoudsvriendelijke terrasplanken

Onderhoudsvriendelijke terrasplanken

Afbeelding

Een terras is een sfeervolle toevoeging aan je tuin. Hier kan je ontspannen met je vrienden en familie en genieten van een goed boek of een lekker drankje. Een terras gemaakt van hout is en blijft een populaire keuze, maar waar veel mensen niet bij stilstaan is dat veel terrasplanken ook om veel onderhoud vragen.

Het materiaal dat je gebruikt, is ontzettend bepalend voor de hoeveelheid werk dat je moet verzetten om het terras netjes te houden. Sommige houtsoorten verkleuren snel, vangen vuil op en kunnen ook een groene aanslag krijgen. Wil je graag een terras aan laten leggen, maar zit je niet te wachten op urenlang onderhoud? Hier vind je een aantal handige terrasplanken die onderhoudsvriendelijk zijn.

Natuurlijk hout

Het gebruik van hout blijft de meest populaire keuze voor een terras. Het oogt natuurlijk en sluit bovendien goed aan bij de rest van de tuin. Hout is vaak lastig te onderhouden, maar er zijn een aantal houtsoorten die onderhoudsvriendelijk zijn. Er zijn twee soorten hardhout die uitermate geschikt zijn om te verwerken in je nieuwe terras: Almendrillo en Garapa. Deze soorten zijn gemakkelijk schoon te maken en goed bestemd tegen de groene aanslag die veel houtsoorten aantast. Bovendien zijn dit hardhouten soorten, dus ze zijn tegen een stootje bestemd.

Natuurlijk ogend kunststof

Wil je zeker weten dat je helemaal geen last krijgt van verkleuringen en een groene aanslag op je terras? Sterke natuurlijke houtsoorten zijn een goede keuze, maar vaak zijn ze ontzettend duur. Er zijn terrasplanken verkrijgbaar die het uiterlijk van echt hout hebben, maar ondertussen stevig kunststof bevatten. Deze composieten terrasplanken bestaan uit een mix van verschillende materialen. Zo krijgen ze de natuurlijk uitstraling van hout, maar behouden ze hun kleur en vorm zoals kunststof.

Het schoonmaken van composieten terrasplanken is dan ook eenvoudiger, maar het materiaal zal ook minder snel kapotgaan. Een voordeel is dat deze planken een voordeligere optie zijn. Daarnaast bieden webshops zoals Woodcomposiet.nl composiethout aan met een extra anti-slip laag. Zo is het ook veilig om over het terras te lopen wanneer het geregend heeft.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen