pinterest
Opknappen van de tuin financieren met een lening

Opknappen van de tuin financieren met een lening

Afbeelding

De tuin is ongetwijfeld een van de belangrijkste en fijnste onderdelen van (of eigenlijk aan) de woning. Het spreekt dan ook voor zich dat je op zoek gaat naar manieren om je tuin in zo goed mogelijke conditie te houden. Zo kun je er optimaal van genieten. Zonde als je een mooie tuin hebt en hier niets mee doet.

Kosten onderhouden tuin

Als je wil dat de tuin bijdraagt aan de atmosfeer en uitstraling in en rondom je woning, dan is het essentieel om de tuin te laten onderhouden – of in sommige gevallen te laten opknappen. Soms komt hier een heus bedrag bij kijken, afhankelijk van hoe ingrijpend de taak is en hoeveel tijd ervoor nodig is. Hoeveel kan ik lenen voor het opknappen van de tuin, en hoe gaat dat precies in zijn werk? We vertellen het je hier.

Hoe financier je het opknappen van de tuin?

De tuin opknappen is in veel gevallen een kwestie van zelf de handen uit de een beroep doen op een hovenier of andere tuinspecialist om je gazon weer mooi te krijgen. Hiervoor kunnen de kosten best oplopen. Je kunt dan ook een lening afsluiten, zodat de kosten voor het opknappen van de tuin toch iets aangenamer worden. Of waardoor er in elk geval niet in één keer een gigantisch bedrag van je rekening wordt afgeschreven. Natuurlijk zal je zelf uiteindelijk moeten betalen voor alles, maar een lening aangaan geeft je toch wat meer respijt en ruimte.

Hoeveel kan ik lenen voor het opknappen van de tuin?

Wat je ook wilt aanpassen in de tuin, of je nu nieuwe bomen wilt laten planten, planten wilt realiseren, een vijver wilt laten aanleggen of een windscherm nodig hebt, de volgende zaken zijn in de meeste gevallen van toepassing:

- Het bedrag dat je kunt lenen hangt vooral af van welke werkzaamheden uitgevoerd worden, en of je hiervoor een professional inschakelt of de werken zelf doet.
- Over het algemeen wordt aanvaard dat de waarde van de tuin zo'n 5 tot 10 procent is van de waarde van de woning, althans bij nieuwbouw woningen.

Kosten per vierkante meter

Bij een reeds aangelegde tuin, die gewoon opgeknapt moet worden, gaat men ervan uit dat de kostprijs zo'n 80 tot 100 euro per vierkante meter bedraagt. Deze kosten zijn erg afhankelijk van welke veranderingen men precies wil doorvoeren, en welke zaken of materialen eventueel hergebruikt kunnen worden.

Persoonlijke lening en invloed leenbedrag

Als je spaargeld niet voldoende is om de plannen die je hebt voor de tuin te realiseren, dan kun je eenvoudigweg een persoonlijke rekening afsluiten. Bij zo'n rekening wordt een vast kredietbedrag afgesproken, dat afhankelijk is van de kosten en zaken die je acht nodig te hebben. En hoeveel je kunt lenen hangt ook af van bepaalde factoren, zoals inkomen, openstaande leningen, leeftijd, soort dienstverband en je woonsituatie.

Maandelijks vast bedrag aflossen

Bij een persoonlijke lening spreekt men op voorhand een vaste looptijd af voor de lening, alsook de rente die je over die lening zal moeten betalen. Het resultaat is een maandtermijn, waardoor je dus exact weet hoeveel je maandelijks zal moeten betalen aan aflossing en rente. Een persoonlijke lening afsluiten is dus de veiligste manier om de financiering van de tuin vlot en zonder problemen te regelen. Naast het zelf betalen en sparen voor de ingrepen natuurlijk.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen