pinterest
 Styletips om het meeste uit je tuin te halen

Styletips om het meeste uit je tuin te halen

Afbeelding

Het is niet altijd even gemakkelijk om je tuin helemaal naar wens in te richten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de tuin er niet alleen mooi uit te laten zien, maar ook praktisch te laten zijn. Er zijn daarvoor een aantal handige styletips beschikbaar om je optimaal van je tuin te laten genieten. Hierbij gaat het om de combinatie van beplanting, zitplekken, kleur en verlichting.

Variatie in beplanting

De trend van betegelde tuinen wordt langzamerhand ingeruild voor meer groen. Bij het herinrichtingen van je tuin is het aan te raden om voor variatie in beplanting te kiezen. Naast een haagplant kopen om een natuurlijke look te creëren, is het mogelijk om bloeiende planten te kopen. Wissel af in hoogte met planten en struiken en varieer eveneens in kleur. Let meteen ook op praktisch gemak, zoals op hagen die gemakkelijk in onderhoud zijn. Een beukenhaag bestellen is bijvoorbeeld ideaal omdat dit een haag is die gemakkelijk is te snoeien. Bovendien heeft deze haag in de lente een frisse en mooie kleur.

Zitplekken met comfortabel tuinmeubilair

Naast al het groen van de planten en struiken haal je meer uit je tuin door zitplekken te creëren. Heb je een grote tuin dan kies je voor meerdere zitplekken. Bijvoorbeeld op het terras en verderop in de tuin. Kies dan ook voor het plaatsen van een eettafel. Dat is een trend die de komende jaren echt doorzet. Op mooie dagen is het heerlijk om buiten te eten en gezellig lang na te tafelen. Uiteraard is het aan te raden om voor comfortabel tuinmeubilair te kiezen, waar je uren op kan zitten. Is er plek voor een hangmat in je tuin dan is dat zeker een aanrader.

Verlichting voor de sfeer

Er zijn avonden waarop je extra lang wilt genieten van je tuin. Als het donker dan invalt, is het ideaal als je de mogelijkheid hebt je tuin te verlichten. Het is mogelijk om daarbij voor een combinatie van functionele en sfeervolle verlichting te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan spotjes langs een pad in de tuin die al dan niet op zonne-energie werken. Of aan een buitenland die je aan de wand hangt. Het is ook mogelijk om voor staande tuinlampen te kiezen die extra sfeervol zijn om in je tuin te plaatsen. Hang de verlichting wel daar op waar je de meeste tijd doorbrengt in je tuin.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen