pinterest
Waarom kiezen steeds meer mensen voor kunstgras?

Waarom kiezen steeds meer mensen voor kunstgras?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in hun tuin of op het balkon gebruik te maken van kunstgras. Kunstgras heeft ten opzichte van normaal gras diverse voordelen. Daarnaast staat het vaak ook een stuk mooier dan als je helemaal geen gebruik maakt van iets groens, maar alleen maar tegels hebt op je balkon of in je tuin. Buiten dat kunstgras voor een mooie uitstraling kan zorgen, brengt het ook veel voordelen met zich mee. Je vindt hieronder enkele redenen waarom kunstgras overwegen zeker de moeite waard is.

Afbeelding

Niet meer grasmaaien en sproeien

Wanneer je gebruik maakt van kunstgrasmatten hoef je geen gras meer te maaien of te sproeien. Kunstgras groeit immers niet en kan ook tegen slechte weersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld regen. Je hoeft je dus niet druk te maken dat het gras te lang wordt of na een tijdje niet meer netjes verzorgd oogt. Een kunstgrasmat kan behoorlijk lang mee en wanneer deze te oud wordt, wat overigens wel een tijdje duurt, kun je hem gewoon vervangen door een andere kunstgrasmat. Kortom, het scheelt enorm veel energie en tijd en het vergt vrijwel niets van je. Een must-have voor mensen die geen groene vingers hebben, maar toch graag een groene onderhoudsvrije tuin willen. 

Geen last van onkruid, altijd groen

Onkruid, daar word je niet vrolijk van. Het is dan ook een van de grootste nadelen – al dan niet ergernissen – van mensen die een groen gazon hebben. Ook tussen de stoeptegels kan onkruid gaan zitten. Het zijn planten die ongewenst groeien en die je met enige regelmaat moet verwijderen. Bij kunstgras komt er echter geen onkruid bij kijken. Ook dit scheelt dus enorm veel werk, maar daarnaast betekent het ook dat je gazon er altijd netjes uitziet. Daarbij blijft een kunstgras gazon altijd groen. Dit in tegenstelling tot een gras dat na verloop van tijd gele plekken kan krijgen door droogte of een tekort aan voeding. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen