pinterest
Tuingereedschap

Tuingereedschap

In de tuin werken is voor veel mensen een favoriete bezigheid - en dat is ook begrijpelijk. Niets zo leuk als zelf je eigen gazon kunnen verzorgen, goedkoop je eigen bomen kunnen snoeien, en nog veel andere taakjes. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je hiervoor het juiste gereedschap gebruikt. Welke tools mogen nu echt niet ontbreken als je zelfklusser bent en je tuin in topconditie wil houden?

Belangrijk tuingereedschap voor doe-het-zelvers

Elke doorgewinterde doe-het-zelver beseft dat degelijk tuingereedschap een must is als je het beste uit je tuin wil halen. Onderstaande voorbeelden maken dat duidelijk en behoren dan ook tot de basis van elke klusser die zelf zijn of haar tuin wil onderhouden:

1. Een kwalitatieve grasmaaier
Het belangrijkste gereedschap van elke tuinier is een grasmaaier. Er bestaan ontelbaar veel soorten grasmaaiers, van manueel tot elektrisch, groot of klein, maar allemaal maken ze het onderhoud van je gazon zoveel aangenamer en eenvoudiger. Kies het juiste type voor de oppervlakte van je tuin en het soort begroeiing, en je zal heel wat tijd besparen!

2. De juiste hark kiezen
De hark bestaat al erg lang, en dat heeft een reden. Harken komen eveneens in verschillende types en soorten, maar ze dragen wel allemaal bij aan een verzorgd gazon. Zeker in de herfst, wanneer de bladeren het zorgvuldig gemaaide gras dreigen te bedekken, is het slim om een degelijke hark te kopen.

3. Een bladblazer voor snel werk
Wil je echter zo weinig mogelijk tijd verspillen met het opruimen van die bladeren? Dan is een bladblazer een goede aankoop. Een dergelijk apparaat neemt het grootste deel van het werk van je over, en zorgt ervoor dat je snel van een blad-vrij gazon kunt genieten.

4. Een hogedrukreiniger voor een schoon terras
Tenslotte wil je natuurlijk ook het terras onderhouden, zeker tijdens de zomer. Heeft het nood aan een grondige wasbeurt, dan is een hogedrukreiniger een must. Dergelijke toestellen maken de terrastegels of de houten vloer in een mum van tijd proper - en dat heeft natuurlijk een positief effect op het comfort dat je er ervaart én de uitstraling ervan!

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen