Baden van Villeroy & Boch Dutch Design

Om het 25 jarig jubileum van de Hollandse Wellness fabriek van Villeroy & Boch te vieren, openden zij vorige week voor één keer de fabrieksdeur.

Blog UW-Woonmagazine Baden van Villeroy en Boch Dutch Design door Styling ID Fabriek

Feestelijke Persbijeenkomst

In de fabriek in Roden (Drenthe) vindt de badkamer- en sanitairproductie vindt plaats. Hier worden de exclusieve Quaryl® baden en douchvloeren geproduceerd. Voorafgaande aan ons bezoek aan de fabriek, werden wij feestelijk ontvangen met koffie en gebak. In de presentatieruimte werden wij ingelicht over de geschiedenis van de fabriek, het ontstaan van Quaryl® en de toepassing hiervan in de huidige badkamercollecties.

Blog UW-Woonmagazine Baden van Villeroy & Boch Dutch Design door Styling ID 

Quaril®

Quaryl® is een uniek materiaalsoort, dat ontwikkeld wordt in de V&B fabriek in Roden. Het materiaal combineert de unieke eigenschap van kwartskristal, met de veelzijdigheid van acrylhars. Quaryl® is sterk als kristal en zeer duurzaam. Het materiaal maakt designs mogelijk met super strakke randen en zachte rondingen. We zien dit terug in de nieuwste baden en douchevloeren van Villeroy & Boch, zoals de ultravlakke douchevloer Squaro Infinity en het prachtige Squaro Edge 12 bad.

Blog UW-Woonmagazine Baden van Villeroy en Boch Dutch Design door Styling ID Productieproces Fabriek 

Rondleiding door fabriek

Tijdens de fabriekstour kreeg de opgedane theorie vorm. De fabriekshallen zijn in meerdere procesfasen opgedeeld. We mochten ze allemaal bewandelen. Zo konden we het proces van A tot Z bekijken. Opvallend was dat een groot gedeelte van de fabriek bijna helemaal geautomatiseerd was, terwijl in de laatste fase vakmanschap werd toegediend en dus handmatig werd gewerkt.

Color on Demand

Een bad of douchevloer wordt binnen een uur gegoten. Sommige producten zijn dan zelfs direct klaar voor de consument. De exclusieve whirlpoolbaden worden handmatig voorzien van jets en pomp. Met het Colour on Demand programma wordt een bad handmatig in ieder wenselijke kleur gespoten.

Blog UW-Woonmagazine Baden van Villeroy en Boch Dutch Design door Styling ID Productieproces Quaryl® jets 

Esthetisch, Hygiënisch en Veilig

Met Quaryl® kunnen niet alleen esthetische hoogstandjes bereikt worden. Het is gemakkelijk schoon te maken, stootvast, schok- en krasbestendig en geluiddempend. Daarnaast voelt het warm aan op de huid. Bovendien voldoet het oppervlak aan de hoogste antislip-klasse B/C, hierdoor zijn de douchevloeren en baden van Quaryl® uiterst veilig.

Blog UW-Woonmagazine Baden van Villeroy en Boch Dutch Design door Styling ID gekleurde baden

High Tea

Om het 25 jarig jubileum feestelijk af te sluiten kregen we op landgoed Mensinge een uitgebreide High Tea aangeboden. Een super afsluiting van een prachtige ochtend. Wil je meer weten over de mooie producten van Villeroy & Boch voor de badkamer? Klik dan hier!

Blog UW-Woonmagazine Baden van Villeroy en Boch Dutch Design door Styling ID lunch

 

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl


Intresessante blog artikelen

» Woonideeën komen tot leven op Beurs Eigen Huis
» De designklassiekers van de toekomst
» Renovatie van een jaren 30 woning
» Interieur penthouse Haarlem
» Zachte pastelkleuren in huis geven zomers effect

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens