pinterest
Barrelsauna voor in de tuin: dit zijn de voordelen

Barrelsauna voor in de tuin: dit zijn de voordelen

Er zijn buitensauna’s verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Op dit moment is een barrelsauna voor in de tuin super populair. ‘Barrel’ is het Engelse woord voor vat. Dit vertelt je dan ook direct iets over de vorm van deze buitensauna. Barrelsauna’s zijn namelijk te herkennen aan de typerende ronde vorm. In combinatie met het hout is het een warme en stijlvolle toevoeging aan de achtertuin. Naast de sfeervolle uitstraling heeft dit type sauna nog vele voordelen. Je leest er meer over in het onderstaande artikel!

Afbeelding 

Voordeel 1. Snelle opwarming

Een barrelsauna heeft een korte opwarmtijd. Hierdoor hoef je niet lang te wachten voordat je gebruik kunt maken van de sauna. Door de snelle opwarming bespaar je daarnaast op de stookkosten. De exacte opwarmtijd is afhankelijk van het type kachel en het formaat van de sauna. Je kunt dit altijd navragen bij een specialist.

Voordeel 2. Goede luchtcirculatie

Een van de redenen waardoor een barrelsauna zo snel opwarmt, is de goede luchtcirculatie. De warmte wordt door de ronde vorm van de cabine heel gemakkelijk en gelijkmatig in de ruimte verdeeld. Hierdoor heb je ook geen last van grote temperatuurverschillen in de buitensauna.

Voordeel 3. Verkrijgbaar in diverse afmetingen

Barrelsauna’s zijn te koop in verschillende formaten. Op Saunakoning.nl vind je sauna’s die geschikt zijn voor 2 tot 4, 2 tot 6 of 3 tot 4 personen. De lengte en doorsnede van de cabine bepaalt met hoeveel personen je in de sauna kunt liggen. Je hebt de keuze uit 1 of 2 ligbanken waar je ook comfortabel op kunt zitten.

Voordeel 4. Direct afkoelen op het buitenzitje 

De meeste barrelsauna’s zijn voorzien van een buitenterrasje met twee bankjes. Na een ontspannen saunasessie kun je dus direct buiten plaatsnemen om af te koelen. Het buitenzitje is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Pak er een houten bijzettafel bij en zet alvast een drankje klaar voor jouw spa-middag. Wil je de wellness tuin helemaal compleet maken? Kijk dan ook eens naar een bijpassende hottub. Vooral in de koude periode is dit heerlijk!

Voordeel 5. Keuze uit verschillende kachels 

Wist je dat je bij de aanschaf van een barrelsauna ook nog de keuze hebt uit diverse soorten kachels? Van een klassieke en sfeervolle houtkachel tot een elektrische kachel die je gemakkelijk kunt bedienen. Ook een infraroodkachel behoort tot de mogelijkheden. Laat je informeren over de voordelen en mogelijkheden van de verschillende kachels om zo de beste keuze te maken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen