pinterest
Benut regenwater met een regenton

Benut regenwater met een regenton

Afbeelding

In Nederland valt er per m2 jaarlijks zo’n 780 liter regen. Hiervan verdampt een deel, en wat er overblijft komt via de regenpijp naar beneden. Bij langdurig uitblijven van regen, of tijdens de hete zomerdagen, wordt er in de meeste tuinen regelmatig gesproeid om zo de planten en bomen in leven te houden. Nu kun je in plaats van kraanwater ook met regenwater de planten en bomen in de tuin van water voorzien. Bij droge periodes waar af en toe een regenbui valt bieden regentonnen dan ook de perfecte uitkomst!

Het hergebruik van regenwater is niet alleen beter voor het milieu, het is ook nog eens beter voor alles wat er maar in je tuin groeit en bloeit. In regenwater zit namelijk veel minder kalk dan in kraanwater. Voor planten en bomen is het ook fijn wanneer het water een gelijke temperatuur heeft als die van de omgeving, dit is het meest natuurlijke. Vang je water op met behulp van een regenton dan kun je dit trouwens nog voor veel meer dingen gebruiken. Denk aan het wassen van je auto, het schoonmaken van stoeptegels en ga zo maar door.

Waar regentonnen er vroeger best wel saai uitzagen zijn er tegenwoordig hele mooie exemplaren op de markt. Op deze manier is een regenton niet alleen praktisch maar ook nog eens een echte aanwinst voor in je tuin. Zo zijn er regentonnen in een moderne kleuren als antraciet of exemplaren waarbij je bovenop heel mooi een plant kunt plaatsen, of natuurlijk gewoon de klassieke groene kunststof regenton.

Het gebruik van een regenton is een uitstekend voorbeeld van duurzaam tuinieren. Naast dat je jaarlijks enkele euro’s bespaard op de jaarafrekening voor het gebruik van water, draag je ook nog eens je steentje bij aan een beter milieu. Een regenton is het perfecte middel om op een leuke en slimme manier geld te besparen en bij te dragen aan een betere wereld. Beschik je over een tuin of een buitenruimte? Wacht dan niet langer en ga op zoek naar de voor jou perfecte regenton.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen