pinterest
Beveilig jouw tuinhuis

Beveilig jouw tuinhuis

Helaas komt vandalisme of diefstal nog al te vaak voor. Mede door deze reden wil je jouw tuinhuis extra beveiliging om dit te voorkomen. Daarnaast kan je jouw tuinhuis ook om een hele andere reden extra willen beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan de beveiliging tijdens een brand of lekkage. In dit artikel lees je een paar handige tips, hoe jij jouw tuin kunt beveiligen en beschermen tegen verschillende aspecten. 

Bescherm je tuinhuis tegen brand

Je kunt je tuinhuis en al je spullen gemakkelijk beschermen met het gebruik van een slimme rookmelder. Door de slimme rookmelder in de tuin huis op te hangen, kan je direct zien wanneer er zich rook vormt in het tuinhuisje. Een slimme rookmelder is namelijk in verbinding met het internet. Wanneer er zich rook voordoet, zal de slimme rookmelder een signaal versturen naar jouw smartphone, met de waarschuwing dat rook aanwezig is in het tuinhuisje. In tegenstelling tot een normale rookmelder, waar je bij toeval het geluid van de rookmelder maar moet horen vanuit het tuinhuisje, kan je vrij snel actie ondernemen om het tuinhuisje te redden en al de spullen die hierin zijn opgeslagen. Dit vergroot namelijk de kans dat het tuinhuisje en de spullen worden gered. 

Beveiliging tegen diefstal of inbraak

Om het tuinhuisje te beveiligen tegen diefstal of inbraak, is het belangrijk om goede sloten te gebruiken die dit kunnen voorkomen. Aan te raden is dat hierbij gebruik wordt gemaakt van sloten met kerntrekbeveiliging, aangezien dit de meest voorkomende methode is van een inbraak. Deze sloten bevinden zich vaak al in woonhuizen, maar omdat veel mensen hun waardevolle spullen zoals een elektrische fiets of laptop (wanneer het tuinhuisje dient als een home-office) bewaren, is extra beveiliging in de vorm van goede sloten essentieel.

Daarnaast kan je met behulp van verlichting in de tuin ook voorkomen dat er wordt ingebroken in het tuinhuisje. Inbrekers werken namelijk het liefste in het donker. Een tuin met goede verlichting zal in de meeste gevallen namelijk overgeslagen worden.

Een andere methode om de spullen in het tuinhuisje te beschermen, is door de ramen van het tuinhuisje te bedekken. Wanneer een inbreker niet weet wat er zich in het tuinhuisje bevindt, zal de inbreker vaak het risico niet nemen om toch in te breken in het tuinhuisje. Dit kan al gemakkelijk gedaan worden door het gebruik van gordijnen of folie.

Bescherm en beveilig daarom het tuinhuisje goed, zodat jij jouw waardevolle spullen zorgeloos in het tuinhuisje kunt leggen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen