pinterest
Goede potgrond en mest overbodig? Daar denken wij anders over

Goede potgrond en mest overbodig? Daar denken wij anders over

Hoewel sommige mensen misschien denken dat een goede potgrond en meststoffen geen verschil maken voor de groei van planten, is dat niet helemaal waar. Het kweken van planten is als het opbouwen van je lichaamsgezondheid; je hebt de juiste voedingsstoffen en omgeving nodig om de plant te laten groeien en gezond te blijven. Dat betekent dat je bepaalde soorten grond en meststoffen in je arsenaal moet hebben, vooral als je van plan bent verschillende planten te kweken. Hoewel potgrond en meststoffen verschillende specifieke effecten hebben voor planten, zijn dit twee geweldige combinaties die de beste opbrengst voor je tuin kunnen opleveren.

Voordelen van potgrond

Potgrond is samengesteld uit verschillende dingen zoals veenmos, schors en perliet. Met hoe het is gebouwd, kan het fungeren als een waterreservoir voor planten. Dit betekent dat planten voldoende tijd hebben om water op te nemen voordat het water de omringende wortels van de plant kan verlaten. Het kan ook zorgen voor voldoende lucht voor de wortels van je planten voor een goed natuurlijk beluchtingsproces. Potgrond heeft zelfs het vermogen om vocht en voedingsstoffen rond de wortels van je plant vast te houden. Daarom voorkomt het dat een van deze essentiële elementen uit de grond ontsnapt; zodat de wortels voldoende tijd hebben om het op te nemen.

Voordelen van meststoffen

Meststoffen hebben de nodige extra voedingsstoffen om planten groter, sterker en sneller te laten groeien. Zie meststoffen als een soort aanvullend medicijn voor planten. Hoewel je het niet per se nodig hebt om planten in leven te houden, is het een grote hulp bij het opbouwen van de gezondheid van de plant. Met meststoffen kun je ook voorkomen dat eventuele plantenziektes je tuin besmetten. Als je planten in je tuin hebt die groenten en fruit verbouwen, kunnen meststoffen de groei ook op een positieve manier beïnvloeden. Met behulp van meststoffen zullen groenten en fruit die in je tuin groeien, ook dezelfde voordelen ontvangen in planten, zoals grotere groei, gezondere status en snellere groeiduur. Planten hebben ook een gemakkelijkere tijd om meststoffen op te nemen in vergelijking met andere voedingsstoffen die de bodem kan bevatten.

Combinatie van potgrond en mest

Potgrond en kunstmest gaan hand in hand als het gaat om het leveren van de nodige voedingsstoffen en omgeving voor planten om te groeien. Meststof helpt niet alleen planten groeien, maar maakt de grond ook vruchtbaarder. Potgrond is al vruchtbaar zoals het is. Daarom kunnen meststoffen fungeren als steroïden om je grond te polijsten; waardoor het steviger en rijker aan voedingsstoffen wordt. Hoe vruchtbaarder je grond is, hoe groter de kans dat je plant zal overleven en een gezondere status heeft.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen