pinterest
De ramen van je tuinhuis opleuken doe je zo!

De ramen van je tuinhuis opleuken doe je zo!

Ga je een houten tuinhuisje kopen? Dan heb je vast al een paar gave ideeën over hoe je het gaat inrichten. Misschien wil je graag een oude bank opleuken met bohemian-stijl woonkussens, of een verzameling exotische houtsnijwerkjes of vintage prints aan de wanden hangen. Maar misschien heb je nog niet nagedacht over hoe je de ramen van je blokhut gezelliger maakt. Dan heb je vast iets aan deze vier praktische tips.

Hang gordijnen op

Stoffen gordijnen maken van een kale blokhut heel snel een echte woonruimte. Je kunt kant-en-klare gordijnen bestellen bij een woonwinkel. Misschien is een beetje klassiek, landelijk of zelfs oubollig motief een aantrekkelijke keuze voor jou? Of ben je zelf handig genoeg om gordijnen te naaien? Kijk dan eens op de markt en kies voor stevige, zware gordijnstof die het meeste licht buiten houdt, zodat je een knusse, sfeervolle herfstavond met je partner of je vrienden kunt beleven. Als je een heel praktische en betaalbare oplossing zoekt, dan zijn rolgordijnen een efficiënte manier om jouw tuinhuis te verduisteren. Deze rolschermen kun je bovendien precies op maat bestellen!

Monteer houten jaloezieën

Weet je wat nou echt een beetje Zuid-Franse cachet aan een tuinhuis geeft? Houten jaloezieën, van die hangende raamwerkjes. Zo’n houten raamdecoratie is gemaakt van dunne plankjes die je kunt draaien. Dat is handig, want als je binnen zit te genieten van het buiten zijn, kun je de lichtinval heel precies regelen. In de winter zet je de jaloezieën wagenwijd open om zo veel mogelijk van het fletse winterzonnetje binnen te laten. En in de zomer draai je de lamellen bijna helemaal dicht. Zo blijft het in je blokhut aangenaam koel en kun je er ontspannen, klussen of wat werk op de laptop verrichten. Houten jaloezieën zijn trouwens niet alleen mooi, maar ook heel makkelijk te monteren!

Koop levende planten

Een hele leuke toevoeging aan jouw blokhut zijn planten! Schroef een paar haken in het hout en hang daar aantrekkelijke hangplanten aan die je ramen deels bedekken. Of zet buiten een paar potten met olijf- of citrusboompjes half voor het raam. Je kunt met wat handigheid ook houten vensterbanken voor de ramen monteren en daar cactusjes en kamerplantjes op neerzetten. Dat is een hele snelle manier om sfeer te creëren! Maar is een tuinhuisje nu ‘binnen’ of ‘buiten’? De temperatuur in het houten gebouwtje kan, afhankelijk van of je een verwarming hebt geïnstalleerd, flink schommelen. Daarom is het vaak een goede keuze om te kiezen voor planten die winterhard zijn.

Gebruik sfeerverlichting

In tegenstelling tot een serre kan het in een houten tuinhuisje snel erg donker worden, omdat de ramen meestal niet erg groot zijn. Hou het gezellig en zorg voor sfeerverlichting rond de ramen. Je kunt dan kiezen uit lichtslingers, plafondspots of wandlampen die naar boven schijnen. Ouderwetse kaarsen neerzetten is óók een manier, maar onthoud dat jouw nieuwe gebouwtje van hout is gemaakt! Natuurlijk is een goede basisverlichting aan het plafond, bijvoorbeeld TL-balken of LED-lampen, een uitstekende manier om ’s winters de somberheid buiten te houden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen