pinterest
Dit zijn de woontrends van najaar 2024

Dit zijn de woontrends van najaar 2024

Het natte begin van 2024 gaf de stijljunkie alle gelegenheid om de leuke woontrends van nu te volgen. Voor het (hopelijk mooiere!) najaar voorspellen we een voortzetting van deze trends én een paar interessante nieuwkomers. Seventies-inrichtingen, donkere en geometrische meubels, en de krachtmeting tussen bont en minimalistisch: ben jij er klaar voor? Dit zijn de woontrends van de tweede helft van 2024!

Meubels en stoffen uit de seventies

Oud is goud, en dat geldt ook voor de slaap- en woonkamer van eind 2024. Waar de stijlen van de jaren '80 eerst een flinke opleving hebben meegemaakt, lijkt het nu de beurt aan de seventies. Dat zien we aan de populariteit van meubels van donker hout en gedempte, diepe aardetinten van trendy kussens, gordijnen en banken. Behang met bloemenmotiefjes en abstracte patronen uit deze tijd is ook weer helemaal terug. En vreemd gevormde en gekleurde vloerkleden mogen ook weer! Het fijne van deze trend is dat je hem naar eigen inzicht met moderne inrichtingselementen mag combineren. Je hoeft dus zeker niet je halve interieur te vervangen.

Artistiek, kitsch en antiek komen samen

De New Classic esthetiek die dit jaar trending werd, omarmt inspiratie in al zijn vormen. Verander jouw huis in een verzameling van de meest uiteenlopende decorstukken. Sierlijsten uit de Rococo-tijd, antieke klokken, klassieke bloemen vazen met mozaïeken in alle kleuren van de regenboog, houtsnijwerk uit Indonesië… het mag allemaal in dezelfde ruimte samenkomen! Zelfs gewaagde stukken, die veel mensen als kitsch zouden opvatten, kunnen een plekje krijgen in jouw bonte collectie. Ook de meubels, stoffen en wandbekleding mogen samen een wild contrast van kleuren en tijdperken vormen. Kies gewoon alles wat jij mooi vindt, als het maar opvalt. Het is jouw huis, of niet?

Meubels: rond, donker en metallic

Ook wat de meubels betreft zien we in het najaar van 2024 opvallende veranderingen. Ronde eet- en koffietafels lijken bijvoorbeeld niet aan te slepen. En als een meubelstuk niet rond is, dan moet het een andere geometrische vorm hebben: zeshoekig, achthoekig of kubusvormig. Wil je een bijzettafel of kledingkast kopen? Kies er dan eentje die gemaakt is van een diepe, subtiele houtsoort, bijvoorbeeld eiken. Past niet alleen goed bij dit sombere jaar, maar valt ook samen met de hang naar ouderwets, ingetogen en natuurlijk. Verder lijken staal-, koper- en zilverkleurige meubelstukken weer in de gratie te komen. Die passen natuurlijk uitstekend in een industriële woonruimte, maar mogen vanaf nu ook gecombineerd worden met kleurrijk textiel, klassieke lampen en glazen meubeltjes.

Less is more

Tegenover de excentrieke New Classic trend staat de hang naar eenvoud, rust en de-cluttering. Minimalistisch ingerichte woningen winnen alweer een tijdje aan populariteit. En als jij een huis vol met dubieuze kunstobjecten en woeste kleurschakeringen niet ziet zitten, dan kan dit zomaar de hype zijn waar jij je bij thuis voelt. Denk dan aan een woning met zachte, neutrale tinten, strak vormgegeven meubels zonder opsmuk, en aan het zoveel mogelijk verwijderen van storende extra’s. Dat is niet alleen stijlvol, maar kan ook een fantastische move zijn als je je regelmatig overprikkeld voelt. Verwijder overbodige stijlelementen en omarm de kalmte! Genoeg om mee te spelen dus.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen