pinterest
De voordelen van een veranda

De voordelen van een veranda

Steeds meer mensen laten een mooie veranda bouwen in de tuin. Dit is niet voor niets, want een veranda kan je tuin echt verrijken. Een veranda brengt namelijk diverse voordelen met zich mee, ook in jouw tuin. Welke voordelen dit zijn, lees je op deze pagina.

Langer genieten in de tuin

Met een veranda kun je meer van je tuin genieten dan je nu doet. Vind je het vervelend dat je eigenlijk enkel in het late voorjaar en in de zomer buiten kunt zitten? Dan kun je dit probleem oplossing door een veranda te laten bouwen.

Onder een veranda zit je niet alleen droog, maar zit je bovendien warmer. Dit komt omdat de warmte onder het dak van de veranda blijft hangen. Als het eigenlijk nog te koud is om buiten te zitten, kun je wel prettig onder de veranda zitten. Dit betekent dat je ook van je tuin kunt genieten in het vroege voorjaar, in de herfst en zelfs in het najaar.

Energiebesparing

Laat je een veranda tegen je woning bouwen, dan gaat je energierekening flink omlaag. Dit komt omdat de veranda in feite fungeert als extra isolatielaag, die ervoor zorgt dat de warmte binnen blijft en de kou buiten blijft. Natuurlijk moet je geld investeren om een veranda te laten bouwen, maar je verdient een deel van deze kosten vanzelf terug door de verlaagde energierekening.

Waarde woning stijgt

Door een veranda te laten bouwen, stijgt de waarde van je woning. Hier heb je niet zo veel profijt van als je in je huis blijft wonen, maar wel als je uiteindelijk wil verhuizen. De waardestijging waar je van profiteert door een veranda te laten bouwen, is afhankelijk van enkele factoren. Denk hierbij aan het ontwerp van de veranda, maar ook aan de tijd waarin je jouw huis probeert te verkopen. Bij een gunstige markt is de waardestijging hoger dan bij een ongunstige woningmarkt. Toch kun je er vanuit gaan dat je de prijs die je voor jouw veranda hebt betaald, terug krijgt als je jouw huis verkoopt.

Dit betekent simpelweg dat je jaren van je veranda kunt genieten, om vervolgens de investering in het bouwwerk gewoon weer terug te krijgen als je jouw woning verkoopt. Ideaal! 

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen