Dress to impress: de kersttafel

Kerst staat alweer voor de deur; tijd om de kerstsfeer in huis te halen, verlanglijstjes te maken en na te denken over het kerstdiner! Net zo belangrijk als een goed gestylde kerstboom is de perfecte tafelschikking. Hoe laat je jouw tafel shinen tijdens het kerstdiner? Wij hebben een paar leuke tips voor een mooi gedekte kersttafel.

Blog UW-woonmagazine Dress to impress de kersttafel door Styling ID

De basis

Alles begint bij een goede basis, zo ook bij een kersttafel. Om een eenheid op tafel te vormen, kiezen wij voor een mooi tafelkleed. Die speciaal voor kerst gedecoreerd is met kleine sfeervolle sterren. Houd de basis rustig en kies een thema of kleur om deze te stylen.

Blog UW-woonmagazine Dress to impress de kersttafel door Styling ID basis

Tafel etiquette

Bij een meergangen diner gebruik je meer borden en bestek. Om indruk te maken op je gasten, wil je voldoen aan de hiervoor geldende etiquette. Plaats het grootste bord recht voor de stoel op 2 centimeter van de tafelrand neer. Hierop plaats je de andere borden bovenop, van groot naar klein. Bij het bestek is het gebruikelijk van buiten naar binnen te werken. Vorken links, messen en lepels rechts.  Het bestek dat je als eerste gebruikt, ligt aan de buitenkant.

Blog UW-woonmagazine Dress to impress de kersttafel door Styling ID bestek

Glasservies

Voor het kerstdiner gebruiken we de mooiste glazen. Deze zet je rechts boven het bord. Wil je ook water serveren? Dan staat het waterglas boven het wijnglas. Echt chique is de wijn en water te serveren in een karaf.

Blog UW-woonmagazine Dress to impress de kersttafel door Styling ID glazen

Tafeldecoratie

Versier de tafel met passende kerstdecoratie. Een mooi kerstboeket of kerststuk kun je als middelpunt op tafel plaatsen. Ook sfeervolle kaarsen in verschillende hoogtes mogen niet ontbreken op de kersttafel. De hoeveelheid sfeermakers hangt af van de grote van de tafel. Een tafel gedekt voor vier heeft minder decoratie nodig, dan een tafel voor tien personen.

Blog UW-woonmagazine Dress to impress de kersttafel door Styling ID boeket

Personal touch

Verras jouw gasten met een origineel gepresenteerd naamkaartje. Niet alleen bepaal je dan zelf wie waar komt te zitten, het is de finishing touch voor jouw kersttafel.

Blog UW-woonmagazine Dress to impress de kersttafel door Styling ID finishing touch

En wat dan vooral belangrijk is: geniet veel van de mensen die je lief zijn. Fijne feestdagen!


Intresessante blog artikelen

» Home Couture voor thuis
» Vensterbank
» Wand afwerking: Kleur & behang advies
» Populaire en moderne keuken ideeën
» Trendwatching!

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens