pinterest
Een barbecue kopen die past bij je tuin

Een barbecue kopen die past bij je tuin

Een barbecue kopen is natuurlijk iets wat je maar eens in de zoveel jaar doet. Je wilt natuurlijk niet ieder jaar opnieuw een barbecue kopen. Om nog jarenlang te kunnen genieten van je barbecue, is het dan ook belangrijk om niet alleen naar de kwaliteit te kijken; maar ook naar de inrichting van je tuin. Zo zorg je ervoor dat de barbecue doet waar hij voor gemaakt is, maar ook nog eens de juiste sfeer en mogelijkheden met zich meebrengt. Een nieuwe barbecue kopen doe je zo, met deze handige tips!

Afbeelding

1. De grootte van je tuin en de barbecue

Nu is een grote barbecue natuurlijk hartstikke leuk, maar je moet ook voldoende ruimte in je tuin hebben. Niet alleen voor de barbecue, maar ook voor alle materialen die erbij horen. Maak bijvoorbeeld een hoekje vrij waar het barbecueën (en ontspannen) centraal staat. Hang alle tools en accessoires aan de muur, zorg voor voldoende ruimte (en eventueel zitplek) en zorg dat je alles bij de hand hebt. Heb je zin om te barbecueën? Dan duik je gewoon je speciale buitenkeuken in en kun je direct vooruit.

2. De mogelijkheden

Verschillende barbecues hebben verschillende mogelijkheden. Zo kun je speciale barbecues aanschaffen die je aan je balkon kunt hangen, kleine barbecues die op een wat groter balkon kunnen staan, en grote barbecues die het hele jaar door buiten kunnen blijven staan. Daarnaast moet je natuurlijk ook kijken naar de grootte van de barbecue zelf, het grilloppervlak en andere mogelijkheden.

3. Ga je voor gas of kolen?

Hoewel echte barbecue fanaten zweren bij een barbecue op kolen, is ook een gasbarbecue zeker de overweging waard. Deze barbecue warmt namelijk direct op, en is een stuk makkelijker schoon te maken. Je hebt daarnaast ook geen last van rook of andere stoffen, en dit zorgt ervoor dat de omgeving schoon blijft; en dat is natuurlijk erg handig wanneer je een wat kleinere tuin hebt. Heb je een grote tuin, en zijn de buren wat op afstand? Dan heb je alle vrijheid om lekker met kolen aan de slag te gaan.

4. Wat zijn de omstandigheden?

Heb je de mogelijkheid om de barbecue binnen te zetten, of moet deze het hele jaar door buiten blijven staan? Afhankelijk van de omstandigheden kies je uiteindelijk voor een specifieke barbecue. Een barbecue die het hele jaar buiten moet blijven staan heeft bijvoorbeeld andere kwaliteiten (veilig afdekken, specifieke materialen) dan een barbecue die bij minder weer in de schuur gezet kan worden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen