pinterest
Goedkope tuin aanleggen? Hier de mogelijkheden!

Goedkope tuin aanleggen? Hier de mogelijkheden!

Wil je de tuin aanpakken zonder de hoofdprijs te hoeven betalen? Hier vind je diverse tips om flink wat geld te besparen en toch resultaat te boeken. 

Overdrijf niet met dure extra's

Een tuin kan je met allerlei producten aankleden. Overdrijf echter niet met allerlei dure accessoires om het er maar mooier uit te laten zien. Een vijver is bijvoorbeeld duur en heeft regelmatig onderhoud nodig. Hetzelfde geldt voor een luxe jacuzzi: het klinkt leuk, maar kost je meer dan je denkt. 

Kies voor een onderhoudsarme tuin

Misschien heb je helemaal geen behoefte om een tuin regelmatig te onderhouden. Kies dan voor een onderhoudsarme tuin: je richt het in naar wens en je hoeft er eigenlijk bijna niet naar om te kijken. Ideaal om een uitstraling te hebben zonder dat het geld kost. Denk aan bijvoorbeeld planten die je in een pot hebt staan welke weinig verzorging nodig hebben op een grond die betegeld is. Of kies voor goedkoop kunstgras in plaats van normaal gras dat veel onderhoud vergt. Bekijk online wat de mogelijkheden hierin zijn en doe inspiratie op naar de laatste trends op het gebied van onderhoudsarme tuinen. 

Doe zoveel mogelijk zelf

Het klinkt vanzelfsprekend, maar het bespaart je ook flink wat geld: doe zoveel mogelijk zelf. Iemand inhuren om je tuin te laten doen kost best wat geld. Pak de klussen aan die jij best zelf kunt en huur eventueel gereedschap om de grotere klussen aan te pakken. Als je geen ervaring hebt met het aanleggen van tegels en andere werkzaamheden, dan kan je wel beter kiezen voor een vakman die een goed resultaat zal neerzetten. Er zijn voldoende richtlijnen te vinden hoe je bepaalde dingen in je tuin aanbrengt (bijvoorbeeld elektra). 

Kies voor budget artikelen

Kies niet voor de meest dure stenen in je tuin, je kunt prima sfeer maken met goedkopere stenen. Datzelfde geld ook voor de planten en andere accessoires. Voor een lage prijs valt er veel te vinden. Kies voor kunstgras als je graag een mooi stukje gras wilt hebben zonder dat je bezig moet zijn met zaden en netten om vogels tegen te houden. Het voordeel is dat je geen water hoeft te geven en zodoende geen last hebt van lelijke plekken in het gras tijdens de zomer.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen