pinterest
Vanuit Amerika je eigen tuin bekijken? Dat kan!

Vanuit Amerika je eigen tuin bekijken? Dat kan!

Afbeelding

De Amerikaanse vice-presidentskandidaat Sarah Palin maakte haarzelf ooit belachelijk met de uitspraak dat ze vanuit haar thuisstaat Alaska de kust van Rusland kon zien. Misschien was de ‘running mate’ van John McCain gewoon haar tijd vooruit, en had ze een mooie IP bewakingscamera op Russisch grondgebied staan. Je kunt tegenwoordig je eigen tuin bekijken via internet, waar je ook bent. Hoe je de beelden van een bewakingscamera in Amerika kunt bekijken zonder een torenhoge telefoonrekening kun je op deze pagina lezen.

Nederland in Amerika

Nederlanders behoren tot de eerste immigranten uit Europa die de overtocht maakten naar dit onbekende continent, vol met ‘Indianen’ die niet eens wisten dat India bestond. New York werd opgericht onder de naam New Amsterdam. Brooklyn is vernoemd naar Breukelen, Harlem naar Haarlem en Coney Island naar Konijnen Eiland. Voormalig president Martin van Buren was een Nederlander, ook de Bush familie komt van Nederlandse voorouders. In het jaar 2000 werd het aantal Amerikanen met Nederlandse roots geschat op zo’n vijf miljoen.

Nederlandse toeristen in Amerika

In 2013 reisden meer dan een half miljoen Nederlanders naar Amerika, sinds de nieuwe president Donald Trump het stokje heeft overgenomen van Barack Obama is het aantal toeristen overigens wat gedaald. Toch komen er nog steeds veel Nederlanders naar Noord-Amerika. Hoewel er veel culturele overeenkomsten bestaan, zijn er ook zeker grote verschillen. Hoe kun je bijvoorbeeld de beelden van jouw bewakingscamera in Nederland bekijken in Amerika?

Internet gebruiken in Amerika

Het is voor Nederlanders vaak niet goed voor te stellen hoe groot de Amerika is, en hoeveel verschillen er per staat bestaan. Je kunt de Verenigde Staten in plaats van één land beter bekijken als een continent zoals Europa, het is een lappendeken van staten met ieder hun eigen regels en cultuur. Dat betekent ook een afwijkende infrastructuur voor internet per staat. In drukbevolkte gebieden aan de kust is de dekking vaak veel beter dan in de ‘fly-over’ states. Er wordt veel gesproken over het 5G netwerk, maar het zal nog lang duren voordat alle Amerikanen daarover zullen beschikken. Wanneer je een oogje wilt houden op jouw woning zijn dit de vijf voornaamste opties:

1. Wifi in hotels

Veel hotels in Amerika bieden gratis of tegen betaling wifi internet aan. Je kunt ook vaak een ethernetkabel inpluggen voor een gegarandeerde snelheid en meer privacy. Let overigens altijd op met onbeveiligde netwerken, en voer niet zomaar jouw persoonlijke wachtwoorden in.

2. Internet cafés

In grote steden maar ook in minder bevolkte gebieden kom je regelmatig internet cafés tegen. Openbare bibliotheken beschikken ook vaak over publieke computers met internet. Let met deze systemen altijd op bij het invoeren van wachtwoorden, gebruik privé vensters en sluit na gebruik direct de browser af zodat niemand jouw informatie kan inzien.

3. Data roaming

Je kunt met je vertrouwde KPN of Vodafone abonnement via data roaming door heel Amerika internetten. Maar dat is schreeuwend duur per MB. Zeker met de hoge resolutie beelden van een bewakingscamera wordt het erg duur om te bekijken hoe de primula’s ervoor staan. Voor notificaties is data roaming nog wel geschikt, maar voor afbeeldingen, audio en video eigenlijk niet.

4. Amerikaanse SIM-kaart

Helaas zijn mobiele toestellen die je in Nederland koopt vaak niet uitgerust met twee SIM-kaart sloten. Je kunt in Amerika diverse toeristen SIM-kaarten aanschaffen die bijvoorbeeld een maand te gebruiken zijn. Het betreft prepaid kaarten of soms een tijdelijk abonnement met gunstige tarieven. Wanneer je de kaart ook wilt gebruiken om mee te bellen, is het verstandig om het thuisfront jouw tijdelijke nummer door te geven.

5. Mifi router

Dit is een draagbare mini router waar je direct een SIM-kaart in kunt steken, en vervolgens de data kunt delen met smartphones, tablets en laptops. Je kunt deze mini wifi router  in Nederland aanschaffen en later in Amerika gebruiken. Daarmee beschik je altijd en overal over een veilige verbinding, en ben je niet afhankelijk van één smartphone.

Meer doen met minder data

Tenzij je echt enorm veel heimwee hebt, hoef je niet continu te kijken naar jouw Nederlandse gras, dat groeit in jouw Nederlandse tuin, met daarin een Nederlandse tuinkabouter… Naast de ogen richten op het Amerikaanse grondgebied, zijn hier nog enkele tips om data mee te besparen:

  • Laat notificaties doorsturen: Een slimme bewakingscamera kan beweging herkennen, en soms zelfs mensen van dieren onderscheiden. Laat een notificatie sturen wanneer er mogelijk onraad is, dan hoef je zelf niet steeds te kijken.
  • Opname met de bewakingscamera: Wanneer de bewakingscamera is voorzien van een ingebouwd geheugen, kun je de camera lokaal laten opnemen. Dit kan later erg praktisch zijn om beelden terug te kijken, of te delen met de autoriteiten.
  • SIM-kaart in de camera: Wanneer thuis de stroom uitvalt, of de router op hol slaat, kun je in principe niet meer naar de beelden van de IP camera kijken. Wanneer je een bewakingscamera koopt met een optie voor een SIM-kaart, kun je zelfs bij stroomuitval (mits de camera voorzien is van een backup accu), een SMS laten doorsturen naar jouw mobiele telefoon.

Bekijk je liever de Grand Canyon, of wil je toch echt even jouw prachtige petunia’s bekijken? Met een bewakingscamera van de Somfy Webshop én internet in Amerika kun je niet alleen genieten van de USA, maar ook van je eigen tuintje in Nederland!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen