pinterest
Hoe gaat een hypotheekadviesgesprek in zijn werk?

Hoe gaat een hypotheekadviesgesprek in zijn werk?

Heb je een interessante woning gevonden, met een prachtige tuin? In dat geval kan het slim zijn om een hypotheekadviesgesprek in te plannen. Tijdens een dergelijk adviesgesprek worden je wensen, je huidige situatie en de mogelijkheden op een rijtje gezet. Welke hypotheekvorm past het beste bij je? Bij welke hypotheekverstrekker profiteer je van de laagste rente en de gunstigste voorwaarden? Enzovoorts. Niet alleen wanneer je al een woning met een tuin gevonden hebt, is een dergelijk gesprek interessant. Je kunt het gesprek ook inplannen ter oriëntatie! Welke mogelijkheden heb ik? Wat is mijn maximale hypotheek? Wat kost een hypotheekadvies? Enzovoorts. 

Afbeelding  

Oriënterend eerste gesprek met een adviseur 

Bij de meeste onafhankelijke hypotheekadviseurs kun je een eerste gesprek gratis en vrijblijvend inplannen. Zie het als een kennismaking, waarbij een eerste blik geworpen wordt op je wensen en persoonlijke situatie. Houd er rekening mee, dat je voor het gesprek mogelijk een aantal documenten aan moet leveren. Denk bijvoorbeeld aan je loonstrookje en eventueel een overzicht van openstaande schulden. Deze informatie is benodigd om een eerste inschatting te kunnen maken van je maximale hypotheek. Vaak informeert een hypotheekadviseur ook alvast naar je wensen. In welke prijsklasse zoek je bijvoorbeeld naar een woning? 

Tip: informeer ook eens naar de mogelijkheden om extra budget te krijgen voor het vernieuwen van de tuin of een aanpassing aan de woning zelf!  

Onafhankelijke hypotheekadviseur uitkiezen 

Mogelijk heb je bij verschillende partijen een oriënterend gesprek aangevraagd. In dat geval is het tijd om een keuze te maken. Bij welke van deze partijen had je het beste gevoel? Kijk ook naar de kosten voor het vervolgtraject. Vaak worden deze kosten al tijdens het oriënterend gesprek besproken. In de meeste gevallen is hypotheekadvies van een online adviseur goedkoper, dan bij een partij met fysieke vestigingen. Je voordeel kan hierbij al snel oplopen tot enkele honderden euro’s. Een besparing die straks goed van pas komt, als je de tuin bij je nieuwe woning aan wilt pakken!  

Wensen en mogelijkheden uitwerken 

Nadat je een keuze gemaakt hebt, volgt een vervolggesprek. Hierbij zoomt men verder in op je wensen en financiële situatie. Een combinatie van allebei leidt vervolgens tot een persoonlijk advies. Welke hypotheek past bij hetgeen jij wenst? Nadat je bod op een woning is goedgekeurd helpt de hypotheekadviseur je bij het afsluiten hiervan, mits je hiervoor gekozen hebt. Soms is het mogelijk om de aanvraag van je hypotheek zelf te regelen. Een hypotheekadviseur brengt in dit geval alleen advies uit. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen