pinterest
Hoe kun je een beginnend wespennest herkennen?

Hoe kun je een beginnend wespennest herkennen?

Afbeelding

Wespen vormen voor veel woningbezitters een grote ergernis! Dit is niet voor niets, want de wespen kunnen je venijnig steken. Een wespensteek kan daarbij behoorlijk gevaarlijk zijn, als je bijvoorbeeld allergisch bent voor wespensteken of in je hals gestoken wordt. Reden genoeg om de wespen ver van je terras weg te houden. Om de kans op een wespenplaag in de zomer tegen te gaan, is het raadzaam om het wespennest al vroeg in het voorjaar te laten verwijderen. Een wespennest verwijderen is geen klus die je makkelijk zelf uitvoert. Het is verstandiger om deze klus aan een specialist over te laten. Deze specialist beschikt over de benodigde hulpmiddelen om het wespennest op effectieve wijze te bestrijden.

Een wespennest herkennen in het voorjaar

Om de kans op een serieuze wespenplaag zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om al in het voorjaar alert te zijn op wespen. Mocht je een wesp opmerken, dan is het verstandig om deze te volgen. De aanvliegroute van wespen verklapt enigszins waar de wespen hun nest aan het opbouwen zijn. Denk aan een wespennest in de grond, een wespennest tussen de muren van je woning, enzovoorts. Ook hoog in de boom, of bijvoorbeeld rond een struikgewas hebben de beestjes voldoende beschutting en ruimte voor het opbouwen van hun wespennest.

Naarmate het voorjaar vordert zal het aantal wespen in de tuin toenemen. Des te eerder je het wespennest opmerkt, des te makkelijker wordt het ook om het wespennest te verwijderen.

Voorkom wespen in de buurt van je terras

Er zijn verschillende manieren om de wespen ver van je terras te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je halve sinaasappels aan de rand van je terras zet. In iedere halve sinaasappel kun je vervolgens een aantal kruidnagels steken. De combinatie maakt dat de wespen uit de buurt van je woning blijven. Ook kun je een eigen wespenvanger ontwikkelen, waarvoor je enkel een lege frisdrankfles nodig hebt. Snijd de bovenzijde van de fles en steek deze op z’n kop in het overgebleven deel van de fles. Zo kunnen de wespen wel naar binnen, maar niet naar buiten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen