pinterest
In de tuin werken? Kies voor goede beschermingsmiddelen

In de tuin werken? Kies voor goede beschermingsmiddelen

Afbeelding

Bijna niets is er lekkerder dan, als het voorjaar of zomer is, in de tuin te klussen. In de tuin zijn er altijd wel klussen te doen. Je kunt hierbij denken aan eenvoudige klussen als grasmaaien, de heg knippen of onkruid wieden. Of het aanleggen van graszoden, planten van bloemen of aanbrengen van struiken.

Andere klussen zijn zwaarder en vragen dan ook om meer voorbereiding. Zoals het plaatsen van een schutting, het bouwen of verbouwen van een schuur, het kappen van zware boomtakken of de verwijdering van complete bomen. Maar ook bij het aanleggen van sierstenen of neerzetten van grote objecten in je tuin, zoals een indrukwekkend dierenbeeld of een grote stenen fontein, kun je je maar beter goed voorbereiden. Bijvoorbeeld door gepaste kleding te dragen, zoals een sterke overall, beschermende bril (bij laswerkzaamheden aan bijvoorbeeld de schuur) of stevige veiligheidsschoenen. Ook kwalitatief goede handschoenen en eventueel een veiligheidsbril behoren tot de basisuitrusting van mensen die veel tuinieren. Kies voor veiligheid boven alles!

Veilig werken: gebruik goede werkschoenen

Bij de hierboven genoemde zwaardere klussen is het belangrijk dat je naast handschoenen en goede kleding in elk geval ook kwalitatief sterke veiligheidsschoenen draagt. Zoals werkschoenen van een goed merk die je voeten en tenen optimaal beschermen. Stevige en betrouwbare schoenen voorkomen een hoop narigheid, bijvoorbeeld als je een muurtje bouwt of met zware voorwerpen door de tuin sjouwt. Want je wilt niet meemaken dat er een zware steen, een grote boomtak of een ander zwaar object op je voeten belandt en jou gewond achterlaat. Gebruik daarom goede werkschoenen, het liefst veiligheidsschoenen, als je als particulier en helemaal als professional in de tuin aan de slag gaat!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen