pinterest
Je zonwering opknappen voor de zomer

Je zonwering opknappen voor de zomer

De zomer is de ideale tijd om te genieten van de warmte van de zon. Jaarlijks hebben we te maken met hittegolven, maar ook zonder hittegolven kan het flink warm worden. Dat is best fijn, zolang de warmte maar buiten blijft zodat het in huis koel is. Daarom kiezen veel mensen voor zonwering, om de warmte buiten te houden bij de ramen. Maar na verloop van tijd raakt de zonwering vies of beschadigd. Het is dus een vaste jaarlijkse klus: de zonwering opknappen voor het zomerseizoen.

Afbeelding

1. Je zonwering goed schoonmaken

Je begint met de zonwering helemaal uit te klappen of rollen. Je zult zien dat het doek waarschijnlijk vies is geworden gedurende de winter. Tijd voor de grote schoonmaak! Je kunt het beste eerst proberen het doek met lauwwarm water en een borstel of spons schoon te maken. Veel zonweringdoeken zijn vuil afstotend, dus het vuil zou er vrij eenvoudig af moeten gaan. Lukt dat niet, dan kun je speciaal schoonmaakmiddel gebruiken. Deze middelen moet je echter altijd eerst goed testen op een onopvallende plaats!

2. Het systeem nakijken

Check of het systeem nog goed werkt. Soms zul je onderdelen moeten vervangen. Zo gebeurt het vaak dat het treklint van handmatig bediende zonneschermen versleten raakt. Maar ook andere onderdelen kunnen stuk gaan. Werkt je zonwering niet meer zo goed? Dan is het meestal verstandig om eerst uit te zoeken wat er mis mee is. Want je kunt vrijwel elk onderdeel apart vervangen, waardoor je niet het hele systeem nieuw hoeft aan te schaffen.

3. De zonwering behandelen

Als alle onderdelen werken, kun je de zonwering behandelen. Je kunt het doek sprayen met speciale beschermende middelen. Verder kun je de draaiende onderdelen van het systemen smeren met olie. Metalen delen moet je goed schoonmaken en dan licht invetten. En houten onderdelen dienen regelmatig geschilderd of gebeitst te worden. Door de zonwering zo te behandelen, gaat hij jaren langer mee.

4. Het zonneschermdoek vervangen

Misschien blijkt bij de schoonmaakbeurt dat het zonneschermdoek kapot is. Dat is heel vervelend, maar niet onoverkomelijk. Je hoeft niet meteen op zoek te gaan naar een hele nieuwe zonwering. Je kunt ook alleen het zonweringdoek vervangen. Van vrijwel elk zonnescherm is het mogelijk om alleen het losse doek te vervangen. En dat is minder moeilijk dan je misschien denkt! Het is wel belangrijk dat je kiest voor een goede kwaliteit zonneschermdoek als vervanging. Tibelly zonneschermdoek is er bijvoorbeeld in heel veel soorten, allemaal van zeer hoge kwaliteit. Vind je het zonneschermdoek eigenlijk wat te duur om te vervangen? Check dan eens voor een zonneschermdoek aanbieding. Vooral in het voorjaar en najaar vind je hele goede aanbiedingen.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen