pinterest
Kan je een stacaravan in je tuin zetten?

Kan je een stacaravan in je tuin zetten?

Heb jij een stacaravan? En heb jij plannen om deze in je tuin te zetten, maar heb je geen idee of dit mag? Dan kun jij daar meer in dit artikel over lezen!

Vergunning nodig? 

Voordat je een stacaravan in je tuin plaatst of een Chalet in je tuin bouwt, is het goed om eerst na te gaan wat de eisen daarvoor zijn. Het is zo dat je dit niet zomaar mag plaatsen. Je zult eerst een vergunning nodig hebben. Je kunt een stacaravan of chalet in je tuin plaatsen, maar dit hangt af van de grootte van je tuin. Daarnaast kunnen er ook andere voorwaarden aan verbonden zijn. Je kunt geen stacaravan of Chalet in je tuin plaatsen en dit vervolgens als extra slaapruimte gebruiken. Op het moment dat er elke acht in geslapen wordt, wordt het volgens de wet een woonruimte. Dit is niet zomaar toegestaan. Wij raden je daarom aan om eerst lang de gemeente te lopen. Zo kun je het beste nagaan wat de mogelijkheden zijn.

Tweedehands stacaravans

Wanneer je bij de gemeente hebt uitgezocht aan welke voorwaarden je moet voldoen, kun je gaan kijken of je liever een caravan of chalet wilt. Als je voor een stacaravan gaat, kun je eerst overwegen als je liever een nieuwe stacaravan of een tweedehands stacaravan zonder staanplaats wilt kopen. Wil je een gebruiksklare stacaravan? Dan kun je dus het beste naar een tweedehands opties kijken. Daar kun ook nog eens hele mooie stacaravans vinden voor een mooi prijsje. We raden je eerst aan om langs een showroom te gaan. Zo kun je alle modellen persoonlijk zien en kijken wat bij jouw voorkeuren qua indeling past. Omdat zo’n stacaravan een kleinere indeling dan een huis heeft, is het goed dat de ruimte zo goed mogelijk benut is. Hier kun je natuurlijk altijd zelf op inspelen, door de gewenste aanpassingen te maken. Uiteindelijk is het belangrijk dat je comfortabel in je stacaravan kunt verblijven. Het is immers je tweede thuis. 

Wanneer je een stacaravan of chalet in je tuin wilt hebben, is het goed om eerst na te gaan wat de eisen zijn. Wanneer je het als slaapruimte gaat gebruiken, kun je het beste eerst langs de gemeente gaan. Wanneer dit alles geregeld is kun je een keus maken. Mocht je makkelijk een stacaravan willen aanschaffen, dan kun je voor de tweedehandse optie gaan. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen